Dragnea: Discursul Regelui din Parlament, din 2011, poate fi considerat testamentul lui politic

Dragnea: Discursul Regelui din Parlament, din 2011, poate fi considerat testamentul lui politic
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a susţinut, luni, la şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dedicată omagierii Regelui Mihai, că discursul pe care MS l-a susţinut în 2011, în Parlament, poate fi considerat testamentul politic al fostului suveran.

„Pe 25 octombie 2011, Majestatea Sa a susţinut de la tribuna Parlamentului un discurs după mai bine de 60 de ani de când o făcuse ultima oară, înainte de instalarea la putere a regimului comunist. Din perspectiva de azi, acest discurs poate fi considerat testamentul politic al Regelui Mihai", a spus Dragnea.

El a citat un pasaj din discursul Regelui Mihai din 2011, susţinut în faţa celor două Camere.

„Majestatea Sa a subliniat atunci rolul Parlamentului într-o democraţie, citez: <<Mersul României europene de azi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către UE şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertatea şi democraţie, a Legislativului românesc de după 1989>>", a spus Dragnea.

El a mai arătat că Regele Mihai a invocat, tot atunci, valorile care trebuie să-i definească pe români, respectiv libertatea, democraţia, identitatea şi demnitatea.

„Moartea Regelui Mihai ne-a îndurerat profund", a subliniat Dragnea.

VEZI Discursul istoric al regelui Mihai I în Parlament: Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul VIDEO

Comenteaza