Dragnea: Domnul Maior şi-a depăşit în mod clar mandatul. Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană

Dragnea: Domnul Maior şi-a depăşit în mod clar mandatul. Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, luni, că a primit şi el scrisoarea lui Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor secrete SRI – Parchet, în urma căreia Occidentul va privi cu mai multă atenţie la abuzurile îngrozitoare care s-au comis în ţara noastră în numele luptei anti-corupţie.

”Am primit din partea domnului Rudolph Giuliani aceeaşi scrisoare pe care a primit-o şi preşedintele Iohannis. Concluzia amară a acestei scrisori este că încrederea în sistemul de Justiţie din România este serios zdruncinată în faţa partenerilor externi şi a investitorilor străini. Domnul Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană – o rană care este încă deschisă şi pe care România va trebui să o trateze tranşant şi cu mult curaj, dacă mai vrem să rămânem în familia statelor democratice din spaţiul Nord-Atlantic”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liviu Dragnea mai arată că Rudolph Giuliani este un celebru procuror federal al Statelor Unite, care a luptat în mod real cu mafia şi corupţia şi a cărui probitate morală şi profesională impune respect peste tot în lume.

”Iar când acesta vorbeşte despre încălcarea gravă a drepturilor omului şi a principiilor statului de drept în România, prin protocoalele secrete dintre SRI şi DNA, prin intimidarea judecătorilor şi a martorilor sau prin ascultarea excesivă a telefoanelor, atunci Occidentul va privi cu mai multă atenţie la abuzurile îngrozitoare care s-au comis în ţara noastră în numele luptei anti-corupţie. Preşedintele Iohannis nu mai poate pretinde că nu e nimic grav sau că încă nu a lecturat scrisoarea domnului Giuliani. O astfel de poziţie nu ar face decât să întărească percepţia publică larg răspândită că domnia sa este tributar Statului Paralel, pe care l-a protejat până acum. La fel de revoltătoare este şi reacţia celui care ar trebui să reprezinte interesele României în Statele Unite şi care a folosit numele ilustrului senator John McCain, în încercarea de a acoperi adevărurile dureroase din scrisoarea domnului Giuliani. Domnul Maior şi-a depăşit în mod clar mandatul, iar din acest moment nu mai poate fi privit cu încredere de partenerii americani. Salut decizia Ministerului de Externe de a-l chema să explice această ieşire în decor şi sper ca măcar de această dată preşedintele Iohannis să facă ceea ce este în interesul României”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.


El a ţinut să precizeze că o parte din problemele semnalate de domnul Giuliani îşi vor găsi rezolvarea în noile legi ale Justiţiei.

”Altele urmează să fie soluţionate prin pârghii legale şi constituţionale. Este interesantă propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecători internaţionali care să analizeze şi să se pronunţe cu privire la impactului protocoalelor secrete asupra sistemul de justiţie. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din România şi ar pune capăt propagandei mincinoase care a atacat furibund orice acţiune legitimă a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel şi de a restabili independenţa judecătorilor. La fel este necesară o justă reabilitare a victimelor acestui sistem opresiv. Nu ne vom însănătoşi ca ţară, ca societate, ca naţiune, până când nu vom condamna public toate aceste abuzuri şi până când cei care le-au comis nu vor fi aduşi să răspundă în faţa legii. Aceasta e singura garanţie că astfel de atrocităţi nu se vor mai repeta în viitor”, a conchis Dragnea.

Etichete
Comenteaza