Foto Drumul Dej - Baia Mare, varianta modernă a legendei Meșterului Manole. PSD contra PSD

Drumul Dej - Baia Mare, varianta modernă a legendei Meșterului Manole. PSD contra PSD
Drumul Dej - Baia Mare, varianta modernă a legendei Meșterului Manole. PSD contra PSD
Drumul Dej - Baia Mare, varianta modernă a legendei Meșterului Manole. PSD contra PSD

Un deputat PSD a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Lucian Șova, numit de același partid, sesizând Corpul de Control al Premierului și Curtea de Conturi cu privire la "bătaia de joc pe bani publici" practicată de angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe Drumul Național Dej - Baia Mare.

„Ana lui Manole” în pasul Mesteacăn. Aici, în fiecare an se surpă, pe lângă o altă porțiune de drum, inclusiv lucrările de reparații efectuate la surparile ce au avut loc în anii precedenți", afirmă deputatul Sorin Bota, la rândul lui fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. 

Deputatul a cerut tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de stabilirea soluției, proiectarea, execuția și recepția acestor lucrări proaste ce se desfășoară an de an în Pasul Mesteacăn.

„La fel că în cazul legendei Meșterului Manole, tot ceea ce repară constructorii peste noapte în Pasul Mesteacăn se surpă peste zi. Chiar nu înțelege nimeni că până nu se elimină cauza acestui fenomen degeaba peticim unde se rupe?” a precizat deputatul.

În opinia acestuia, măsurile ce urmează a fi dispuse trebuie să conducă la imputarea sumelor de bani din buzunarul celor care vor fi găsiți vinovați de această risipă a banului public.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a fost în control pe drumul național Dej – Baia Mare, însoțit de directorul adjunct Cristian Andrei, directorul dezvoltare drumuri naționale, Mihai Bașulescu, directorul direcției tehnice, Gheorghe Ispas, și directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Radu Băruță.

Verificarea a vizat lucrările de remediere a problemelor apărute de DN 1C în luna mai, în urma alunecărilor de teren provocate de ploile abundente din zona Pasului Mesteacăn.

“Reprezentanții antreprenorului, FCC Construccioni, au estimat că lucrările de reparații vor fi finalizate în cursul lunii august anul curent. La momentul producerii alunecărilor de teren de pe DN 1C, directorul general al CNAIR s-a deplasat la fața locului pentru a discuta cu antreprenorul despre începerea rapidă a lucrărilor de reparații”, a precizat conducerea instituției de stat.

Comenteaza