Dublă lovitură pentru Şerban Nicolae. A pierdut şefia Comisiei Juridice şi pe cea a grupului PSD din Senat

Dublă lovitură pentru Şerban Nicolae. A pierdut şefia Comisiei Juridice şi pe cea a grupului PSD din Senat
Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, preia conducerea Comisiei Juridice din Senat. Noul lider de grup al senatorilor social-democraţi este Mihai Fifor.

Şerban Nicolae a pierdut astăzi ambele funcţii de conducere din Parlament. Decizia a fost luată de colegii în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD. Mihai Fifor, care este şi preşedintele Consiliului Naţional al partidului, a preluat şefia grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc a fost desemnat în fruntea Comisiei Juridice dn Senat, au declarat surse citate de Mediafax.

Preşedintele Liviu Dragnea a declarat public că este „nemulţumit" de modul în care Şerban Nicolae a gestionat lucrările Comisiei juridice din Senat în ceea ce priveşte Legea graţierii. "Pe mine m-a interesat ca acele amendamente (privind graţierea faptelor de corupţie - n.red.) să nu fie adoptate. Eu am înţeles - dar vreau să discutăm în mod deschis şi transparent în CExN asta - că li s-a spus (senatorilor PSD din Comisia juridică - n.red.) că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziţia mea, şi-au dat seama că, de fapt, nu era o informaţie corectă", a spus Dragnea săptămâna trecută.

Senatorii PSD din Comisia Juridică au votat graţierea faptelor de corupţie, deşi atât liderul PSD, cât şi premierul Sorin Grindeanu s-au poziţionat public împotriva acestei propuneri.

CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea, pentru a discuta cazul lui Şerban Nicolae. Mai mult, Dragnea şi Nicolae au avut un schimb de replici, desfăşurat prin intermediul presei, care a culminat cu o declaraţie „dură" a liderului PSD la adresa lui Nicolae, privind faptul că „părerile personale" se pot exprima „în baie".

Liviu Dragnea a apelat, totodată, şi la argumentul autorităţii pe care i-o dă funcţia de lider al partidului. "Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist", a declarat liderul PSD.

În şedinţa de miercuri, în CExN al PSD urma să se discute şi despre candidaturile pe care social-democraţii le vor susţine la alegerile parţiale din 11 iunie.

Comenteaza