Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD! Fiul său și-a dat demisia din Guvern / N-a scăpat nici fosta soție

Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD! Fiul său și-a dat demisia din Guvern / N-a scăpat nici fosta soție
| Foto: rfi.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, a anunţat sâmbătă preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului.

''Împreună cu colegii mei am luat trei decizii - excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD. Numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea'', a arătat Ciolacu.

Totodată, Tudor Buzatu, fiul preşedintelui CJ Vaslui, şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat la SGG, iar Gabriela Creţu, fosta soţie a şefului CJ Vaslui, a fost suspendată din partid.

''Am luat act din demisia din funcţia de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea din calitatea de membru PSD a doamnei Creţu Gabriela - senatoare'', a precizat Ciolacu.

Liderul social-democrat admite că punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită afectează partidul.

''Nu mă aşteptam la acest lucru. (...) Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că decizia partidului şi a colegilor mei şi a mea a fost cea corectă. (...) Toate deciziile au fost luate în unanimitate. Mă bucură că instituţiile statului funcţionează total independent. Sunt una dintre persoanele care niciodată nu am comentat decizia unui magistrat, mai ales în acest caz în care este cât se poate de evident'', a afirmat liderul PSD.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Comenteaza