Video După Daniel Buda, a venit rândul lui Alin Tișe să-l taxeze pe ministrul Sănătății: „Dacă a spus asta înseamnă că este incompetent”

După Daniel Buda, a venit rândul lui Alin Tișe să-l taxeze pe ministrul Sănătății: „Dacă a spus asta înseamnă că este incompetent”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a afirmat despre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că face declarații aiuritoare, referitor la cele spuse despre Spitalul Județean de Urgență Cluj.

În urmă cu două zile, europarlamentarul Daniel Buda l-a acuzat pe Vlad Voiculescu de o lipsă de maturitate instituțională pentru afirmațiile referitoare la sistemul medical clujean. Vineri, Alin Tișe a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cele spuse de ministrul Sănătății la începutul acestui an, care a afirmat „Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo.”

„Administrația locală nu are niciun atribut în a conduce spitalul respectiv, astfel nu era neapărat să fie întrebată despre schimbarea managerului (Petru Șușcă a fost demis din funcție de Voiculescu – n.red.) Spitalul Județean din Cluj este în subordinea ministerului Sănătății, singura situație de acest gen din țară.

Ministrul respectiv, dincolo de declarațiile aiuritoare pe care le face, pentru că nu este prima declarație, el pare că se hrănește din aceste conflicte pe care la are cu diverse persoane la București. Vrea să arate că el este singurul care vrea reformă, iar ceilalți se opun”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Președintele CJ Cluj susține că, dacă Vlad Voiculescu a făcut acea declarație, înseamnă pe de o parte că el este un ministru incompetent, iar pe de altă parte înseamnă că nu cunoaște deloc sistemul medical.

„Deci nu putem avea mari așteptări de la el, pentru că neînțelegând sistemul medical nu are cum să-l reformeze așa cum vorbește el. Ar fi trebuit să știe că orice spital care se află într-un județ are nevoie de susținere financiară din partea primăriei din localitatea respectivă și din partea Consiliului Județean. Cel puțin pe acest considerent ar fi trebuit să avem o discuție să ne propunem un plan de investiții în acel spital. Nu schimbarea managerului m-a deranjat, ci lipsa de comunicare între ministerul Sănătății și autoritățile locale”, a precizat Tișe.

Liderul forului administrativ județean a mai spus că așa se întâmplă în țară când „pui” oameni cu primul loc de muncă în funcția de ministru. „Nu te aștepta să ai alte rezultate, când tu ca partid politic pui în aceste funcții cu responsabilitate maximă oameni care în viața lor n-au dat un salariu sau n-au condus în viața lor o afacere”, a conchis șeful județului Cluj.

Comenteaza