Edilul din Cluj, la discuţii cu premierul Dăncilă. Ce alţi primari au mers la guvern

Edilul din Cluj, la discuţii cu premierul Dăncilă. Ce alţi primari au mers la guvern

La discuţiile cu premierul Viorica Dăncilă participă primarul Sectorului 3 al Bucureștiului, Robert Negoiţă, primarul Clujului, Emil Boc, și primarul Aradului, Gheorghe Falcă - reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România, precum şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarii municipiilor din ţară au ajuns, miercuri, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre bugetul pe 2019 cu premierul Viorica Dăncilă. Edilii prezenți la discuţii sunt reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România.

"Solicitarea noastră este un minim care funcţionează în toată lumea civilizată. Noi cerem o treime (din bugetul naţional, n. red.), suntem atât de decenţi, este foarte puţin. 70% din serviciile publice sunt asigurate de administraţia locală şi noi la ora actuală primim sub 20%", a declarat Robert Negoiţă, citat de Mediafax.ro. 

Gabriela Firea, prezentă la întâlnire, a declarat că s-a propus ca 80 de milioane de euro să fie tăiate din bugetul Primăriei Capitalei. „În ceea ce priveşte Bucureştiul, a existat azi dimineaţă o întâlnire informală şi s-a propus tăierea din bugetul municipalității 70-80 de milioane de euro, ceea ce ar însemna să nu mai putem cumpăra 300-400 de autobuze noi, sau să construim 2-3 pasaje care ar debloca foarte mult traficul din Capitală sau să realizăm o maternitate nouă, aşa cum ne-am dorit.

Aceste tăieri se vor reflecta direct în viaţa cetăţenilor. Sunt convinsă că la fel, în celelalte municipii, se va ajunge să se renunţe ori la investiţii în şcoli, spitale, infrastructură, ceea ce nu este de dorit”, a declarat Gabriela Firea, înainte de discuţia de la Palatul Victoria.

Primarii de municipii au mers la guvern pentru că nu au primit niciun răspuns din partea Ministerului Finanţelor Publice la solicitarea ca administraţia locală să primească o treime din bugetul naţional. 

 

Comenteaza