Şedinţa de suspendare a lui Traian Băsescu a început

Şedinţa de suspendare a lui Traian Băsescu a început
Preşedintele Traian Băsescu a venit, astăzi, la Parlament, pentru şedinţa plenului reunit în care este programată dezbaterea şi votarea cererii USL de suspendare din funcţie a şefului statului.

Băsescu a fost întâmpinat pe scările de la intrarea Parlamentului de către preşedintele PDL Vasile Blaga. Cei doi au dat mâna şi au intrat în clădire.

Preşedintele de şedinţă, Crin Antonescu, a declarat deschisă şedinţa, anunţând că este îndeplinit cvorumul legal. 218 parlamentari au votat "pentru" adoptarea ordinii de zi a şedinţei, 123 "impotrivă", înregistrându-se şi o abţinere. Programul de lucru va dura până la finalizarea ordinii de zi.

La Parlament sunt prezenţi şi consilierii Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu.

Curtea Constituţională a constatat, astăzi, printre altele, că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului,precum şi între stat şi societate, avizul Curţii să fie transmis Parlamentului.

Curtea Constituţională apreciază, de asemenea, că faptul că preşedintele, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte să fie adoptate de Guvern, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul premierului.

Este pentru a doua oară când Traian Băsescu este pus în faţa suspendării, iar prima oară, în 2007, Curtea Constituţională s-a împotrivit demersului iniţiat de Parlament.

 

Etichete
Comenteaza