Şedinţă la vârf în PDL: se pregătesc alegerile interne

Şedinţă la vârf în PDL: se pregătesc alegerile interne
Democrat-liberalii se reunesc, astăzi, din nou, într-o şedinţă la vârf. Liderii de la centru şi şefii de filiale trebuie să stabilească detaliile pentru organizarea congresului care va desemna noua conducere, după demisia lui Emil Boc şi a echipei sale. Vasile Blaga este numele invocat de cei mai mulți pedeliști pentru șefia partidului.

Conducerea centrală interimară şi liderii de filiale se vor reuni la ora 17:00. După acea oră vom afla data la care va fi convocat CNC-ul PDL, un for intern care va stabili, la rândul său, data convocării congresului extraordinar.

Există mai multe voci în PDL care cer ca echipa interimară să conduă formaţiunea încă 6 luni, însă însuşi Emil Boc spunea că nu există conducere interimară statutară.

Această nouă conducere aleasă la viitorul congres ar putea să aibă un mandat foarte scurt pentru că normele interne ale formaţiunii prevăd ca un nou congres să aibă loc la încheierea fiecărui mandat parlamentar de patru ani, astfel încât cei care au un scor bun la scrutin să fie cooptaţi în conducerea formaţiunii, scrie realitatea.net.

Etichete
Comenteaza