Efectele cotei de 16%, după Iliescu: Maşini de lux, case ca a lui Videanu

Efectele cotei de 16%, după Iliescu: Maşini de lux, case ca a lui Videanu
Fostul preşedinte Ion Iliescu a militat la Congresul PSD în favoarea unei cote progresive şi a cerut colegilor de partid să sprijine moţiunea de cenzură.
Ion Iliescu a spus că, indiferent dacă are şanse sau nu, moţiunea trebuie depusă, pentru că, în prezent, conjuncturile sunt diferite.

"Este o majoritate oarecum fragilă. S-ar putea ca aceste evenimente, mişcările de masă, să mai influenţeze părerea oamenilor. Altminteri, opoziţia este datoare să folosească acest instrument al luptei parlamentare, indiferent dacă are sau nu succes. Este un act politic, care trebuie luat în seamă", a declarat Iliescu, citat de mediafax.ro.

Ion Iliescu a explicat la Congresul PSD de ce este împotriva cotei unice:  "Un rezultat nemijlocit a fost adâncirea discrepanţelor sociale, datorită unor venituri în plus ale celor bogaţi era o altă iluzie că vor investi mai mult? S-a întâmplat acest lucru? În ce s-au dus aceşti bani? În importuri, maşini de lux, ambarcaţiuni, clădiri de gen Videanu. De aceea noi pledăm pentru revenirea la un sistem progresiv de impozitare", a spus Iliescu.

De la tribuna Congresului, fostul preşedinte i-a cerut profesoarei aflată în greva foamei să renunţe la protest. "Ne-am exprimat solidaritatea cu doamna profesoară Cristiana Anghel care este în greva foamei, repetând întreaga noastră solidaritate pentru actul de curaj pe care îl face, să-i transmitem rugămintea să înceteze greva foamei. Dar să ne angajăm ca noi ca partid preluăm acţiunea ei că vom face toate demersurile să-i ducem la îndeplinire dorinţele", a spus Iliescu.

Comenteaza