Şeful TSD Cluj asmute Agenţia de Integritate pe vicepreşedintele CJ Cluj

Şeful TSD Cluj asmute Agenţia de Integritate pe vicepreşedintele CJ Cluj
Şeful tineretului social-democrat din Cluj, Gabriel Oniga, asmute Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alexandru Coroian, despre care spune că se afl într-o "posibilă stare de incompatibilitate".

Aceasta, după ce în decursul mandatului de consilier judeţean Alexandru Coroian a deţinut în paralel și funcții de conducere în compania Romtelecom: director al Romtelecom Cluj, manager de proiect la aceeaşi companie şi membru în Consiliul de Administraţie al Cosmote România.

„În acest context ne întrebăm dacă raporturile contractuale dintre Romtelecom, Cosmote şi instituţii locale clujene nu-l făceau incompatibil pe Alexandru Coroiam având în vedere că cele două societăţi menţionate mai sus au contracte cu adminstraţia locală județeană - Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Tetarom şi lista poate continua", a spus Oniga într-un comunicat de presă.

Acesta mai arată că vicepreşedintele CJ Cluj ar încălca legea privind regimul juridic al incompatibilităţilor, "ca urmare a încheierii de către Consiliul Județean Cluj, instituție în care domnul Coroian exercită funcția de consilier județean a unor contracte cu Cosmote România şi Romtelecom".

"Ceea ce solicită dânşii cu privire la verificarea ANI e un lucru cât se poate de normal. Nu am nimic de ascuns, ANI poate verifica. Declaraţia mea de interese şi cea de avere sunt publice, ANI n-are decât să se pronunţe. Dar demersul lor aduce un pic a practici mai vechi, "hai să aruncăm suspiciune şi asupra omului acstuia, că trebuie să-i găsim ceva". Asta e practica lor. Să-şi vadă de incompatibilii lor deja demonstraţi", a replicat Coroian.

Comenteaza