Elena Udrea alege candidatul USL

Elena Udrea alege candidatul USL
Condiţia fostei „blonde de la Cotroceni" este ca prezidenţiabilul puterii să fie şeful SRI, clujeanul George Maior, pe care l-ar prefera lui Cătălin Predoiu.

Disidentă în propriul partid de când a pierdut în faţa lui Vasile Blaga competiţia pentru funcţia supremă în PDL, Elena Udrea mai face o „aroganţă" la adresa democrat-liberalilor. Ea a afirmat că, dacă clujeanul George Maior ar candida la preşedinţie din partea USL (sau doar a PSD) şi ar ajunge în turul doi cu candidatul PDL, Cătălin Predoiu, i-ar da votul actualului şef al SRI.

„L-aş susţine pe George Maior, având încredere că ar aduce echilibrul de care e nevoie şi ar avea forţa să calmeze PSD şi PNL. Ar fi un bun candidat al USL", a afirmat Udrea într-o emisiune televizată, potrivit Hotnews. Vicepreşedintele PDL, noul preşedinte executiv al democrat-liberalilor clujeni, senatorul Alin Tişe refuză să comenteze opţiunile colegei sale de partid, dar nu renunţă la nuanţe de maliţiozitate. „E problema doamnei, eu nu sunt comentatorul de vorbe al nimănui. Sunt senator al României şi am luat voturi mai multe decât alţii care îşi tot dau cu părerea pe la televiziuni. E dreptul fiecăruia să aibă păreri, dar nu e treaba mea să le comentez", a afirmat Tişe.

Fost coleg de partid cu Maior, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, refuză, la rândul său, să comenteze orice alt scenariu atâta vreme cât, oficial, decizia USL privind susţinerea candidaturii lui Crin Antonescu pentru Cotroceni este încă în vigoare. „Doamna vrea să iasă în evidenţă acum, la sfârşit de an. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare: USL merge înainte. Când vor fi alte decizii, le vom anunţa", a comentat Lăpuşan.

Acutizarea tensiunilor din USL pare să-l fi afectat şi pe noul şef al liberalilor clujeni, preşedintele consiliului judeţean, Horea Uioreanu. El a abandonat obişnuitul ton ironic, părând a nu mai avea chef să glumească cu subiectul candidaturii la Preşedinţie. „Momentan e în vigoare o decizie care s-a votat în toate congresele din USL, atât la PNL, cât şi la PSD, cât şi la PC, potrivit căreia Crin Antonescu este candidatul USL la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Elena Udrea să-şi vadă de treaba ei, chiar nu mă interesează părerile ei de blondă", a reacţionat Uioreanu.

Comenteaza