Elena Udrea: Am fost amenințată cu pușcăria încă din 2013

Elena Udrea: Am fost amenințată cu pușcăria încă din 2013
Elena Udrea a declarat, după audierea sa în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată.

Elena Udrea susţine că în România a existat "un stat paralel" în care ofiţeri din serviciile secrete, acţionând împreună cu unii magistraţi, au îcercat să controleze scena politică, precum şi mediul de afaceri din România. 

"Există un interes economic al acestui sistem paralel, care a dus la închiderea unor firme, a unor oameni de afaceri. Există implicarea în presă, canale media care susţin sistemul care sunt obediente şi dau acest mesaje favorabile (...) Oameni din fruntea SRI în trecut care aveau o echipă a lor, care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică şi mediatică... Şi avem exemple concrete de la arestări de politicieni şi oameni de afaceri la închideri de firme, distrugeri de afaceri care concurau alte companii cu susţinerea sistemului", a detaliat Udrea.

Ea susţine că problemele sale din justiţie au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea. 

"Sunt cazul emblematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat şi de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , şi cu doamna Kovesi în secundar", a spus fostul ministru.

Udrea a susţinut că generalul Coldea o socotea "o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte, derajantă chiar". În consecinţă, Coldea ar fi vrut arestarea sa.

"Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea lui Coldea că, dacă nu mă potolesc, dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului (...) am să sfârşesc arestată. Asta în 2013", a spus Elena Udrea.

Ea a precizat că unele dintre aserţiunile făcute în faţa comisiei pot fi confirmate şi de către preşedintele Traian Băsescu, acesta urmând să fie şi el audiat.

 

Comenteaza