Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arest, în Bulgaria. Ce urmează

Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arest, în Bulgaria. Ce urmează

Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arestul Poliției de Frontieră Petrici, unde a ajuns joi după ce a ieșit din țară în dimineața zilei în care ÎCCJ a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea urmează să ajungă în fața magistraților bulgari, unde va fi judecată cererea de extrădare pentru a fi adusă, apoi, în România, unde are de executat 6 ani de închisoare. 

Ea a fost dată în urmărire generală joi, după ce polițiștii nu au găsit-o la adresele de domiciliu, pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de Casație și justiție. Udrea a fost prinsă câteva ore mai târziu la ieșirea din Bulgaria spre Grecia, aproape de Kulata, într-o mașină, însoțită de un bărbat, se pare tot de naționalitate română.

Udrea se află încă în arest la Petrici, conform ordonanței de 24 de ore de reținere, eliberată de poliție, scrie G4Media. Ordonanța este valabilă până în această seară, dar procurorul o poate prelungi cu încă 72 de ore, ceea ce ar însemna că fostul ministru ar putea să-și petreacă tot weekendul în arestul bulgarilor. Nu se știe dacă Elena Udrea va fi prezentată instanței astăzi.

Udrea a ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, joi, în jurul orei 11, înainte de pronunțarea instanței în dosarul Gala Bute. Aceasta ar fi așteptat sentința în Sofia, sperând să nu fie condamnată, după care s-a îndreptat spre granița cu Grecia.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, joi, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ea a fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu, primind un milion de euro mită de la oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul. 

Comenteaza