Video Emil Boc, despre negocierile PNL - USR-PLUS - UDMR: „Guvern până la sfârșitul anului sau partidele vor avea o mare problemă de credibilitate”

Emil Boc, despre negocierile PNL - USR-PLUS - UDMR: „Guvern până la sfârșitul anului sau partidele vor avea o mare problemă de credibilitate”
| Foto: digi24.ro

Negocierile dintre cele trei formațiuni politice pentru formarea unui nou Guvern sunt departe de a ajunge la un numitor comun.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre situația de la București.

„Eu cred că vom avea un Guvern PNL - USR-PLUS – UDMR, sunt șanse reale ca până la sfârșitul anului să avem și Guvern și prima ședință. Sunt niște obstacole inerente oricărei coaliții în formare și care are un partener care n-a mai fost niciodată într-o coaliție politică.

Până la urmă nu este un lucru ieșit din comun să fie negocieri în coaliție, dar cu o singură condiție, să nu depășească timpul de expirare a rezolvării problemelor. Termenul e clar până la sfârșitul anului, dacă până atunci nu avem Guvern, coaliție și prima ședință de Guvern, atunci aceste partide au o mare problemă de credibilitate”, a declarat la ZIUA LIVE Emil Boc.

Edilul din Cluj-Napoca spune că este optimist, pentru că a participat la trei formări de coaliție, la trei Guverne care s-au instituit în România, și în toate situațiile au fost momente de „cotitură”.

„Important este să se stea la masă până când se găsește soluția comună. Preocuparea trebuie să fie legată de programul de guvernare, asta e ceea ce mă interesează pe mine. Pe cetățeni mai puțin îi interesează cine e șef la Camera Deputaților, la Senat sau vicepremier. Pe ei îi interesează să știe ce se întâmplă cu locurile de muncă și cu salariul lor. Veți vedea că nu mai e mult până când va ieși fum alb de pe hornul coaliției”, a conchis Boc.

Comenteaza