Video Emil Boc, despre noul ministru al Digitalizării: „Omul potrivit la locul potrivit”

Emil Boc, despre noul ministru al Digitalizării: „Omul potrivit la locul potrivit”
| Foto: captură video

Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene, este propunerea PNL pentru ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum s-a decis numirea lui Boloș în fruntea ministerului.

„Aici a fost o discuție cu toate filialele PNL din Transilvania, pe care domnul vicepreședinte Lucian Bode a avut-o cu toți președinții de organizații din Transilvania. Propunerea care a întrunit cele mai multe susțineri pentru această poziție a fost Marcel Boloș. Deci, este o propunere colectivă a organizațiilor din Transilvania. Sunt convins că el se va ridica la nivelul așteptărilor pentru că deja a demonstrat acest lucru.

Ministerul Digitalizării este un minister integrator în primul rând. Acolo ai nevoie de un om cu viziune care să cunoască posibilitatea accesării și introducerii a fondurilor europene. Cred că este omul potrivit la locul potrivit. Nu are nevoie de validare suplimentară, deoarece s-a validat în asemenea poziții publice prin ceea ce a făcut până la momentul de față”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Primarul Clujului a mai spus despre noul ministru că a fost „artizanul descentralizării fondurilor europene” și „artizanul PNRR-ului”.

Marcel Boloş este născut la Poieni, județul Cluj. A fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban. Acesta a fost numit în decembrie 2021 în funcţia de consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, urmând a se ocupa de implementarea PNRR. De asemenea, este șeful Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest.

Comenteaza