Emil Boc, la ieşirea de la DNA: "Nu l-am cunoscut pe Bogdan Buzăianu, nu am cunoştinţă despre vreo donaţie a sa pentru PDL"

Emil Boc, la ieşirea de la DNA:
Primarul a declarat, la ieşirea de la audierile DNA Bucureşti, într-un dosar ce o vizează pe Elena Udrea, că nu avea cunoştinţă de nicio donaţie făcută de Bogdan Buzăianu către PDL.

Edilul a fost audiat ca martor timp de circa o oră şi 20 de minute în dosarul în care Elena Udrea este cercetată pentru fapte de corupţie privind vânzarea unei vile din Eforie Sud şi un contract între Hidroelectrica şi "băieţii deştepţi" din energie.

În faţa presei, el a declarat că în 2012 s-a concentrat pe alegerile locale din Cluj-Napoca şi că  nu îl cunoştea pe Buzăianu. 

"Nu am cunoştinţă de vreo sponsorizare a domniei sale pentru PDL", a mai afirmat Boc, precizând că la alegerile locale fiecare organizaţie judeţeană îşi alcătuieşte propriul bugetul de campanie.

Pe de altă parte, primarul Clujului a lansat o avertizare, declarând că politicienii trebuie să respecte dorinţele cetăţenilor. 

"E clar că partidele politice care nu vor ţine cont de vocea cetăţenilor vor avea de pierdut mult, ceea ce am învăţat şi în 2012, într-o democraţie, puterea este poporul, când poporul doreşte altceva şi reprezentanţii lui trebuie să-l respecte", a mai afirmat el. 

În acelaşi dosar, la DNA a fost audiat Adriean Videanu, fost preşedintele al PDL Bucureşti, şi Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL. Marţi au dat declaraţii de martor fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga şi deputatul Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL.

Reamintim că Elena Udrea a fost pusă, în urmă cu o săptămână, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Mai multe detalii, AICI.

Comenteaza