Video Emil Boc: „Nu văd pus în pericol viitorul european, chiar în urma alegerilor din Franța”

Emil Boc: „Nu văd pus în pericol viitorul european, chiar în urma alegerilor din Franța”

Primarul Emil Boc a comentat, la ZIUA LIVE, rezultatele alegerilor din Franța și impactul acestora asupra dimensinii proeuropene.

Franța, spune Boc, care se declară optimist în ce privește al doilea tur al alegerilor, este mereu capabilă de surprize frumoase în ce privește democrația și valorile europene.

„Să vedem partea plină a paharului, s-au încheiat alegerile europarlamentare și avem o majoritate consistentă proeuropeană în Parlamentul European. Europa are o direcție de consolidare și viziunea per ansamblu este că mergem în continuare cu această integrare și acest spirit proeuropean.

E adevărat, avem mai mult decât am avut până acum forțe extremiste, dar ele nu reprezintă o valoare critică încât să fie pusă în discuție dimensiunea proeuropeană a continentului nostru. Vor fi voci care vor deranja uneori Parlamentul de la Bruxelles, e normal în democrație dar fără să fie afectată dimeneiunea proeuropeană.
În al doilea rând, Franța mai are un tur doi, și întotdeauna este capabilă de surprize frumoase în materie de democrație. Eu cred că acest tur doi va diminua din impactul pe care l-a avut primul tur.

Există nemulțumiri pe plan intern, ca în orice țară există probleme legate de migrație, de prețuri, de criza locuințelor. În nicio situație nu văd pus în pericol viitorul european, chiar în urma alegerilor din Franța și în urma unor rezultate care nu se ridică la cel mai înalt nivel de așteptare. Franța are deja în ADN dimensiunea europeană indiferent de ce lider o va conduce temporar”, a spus Boc.

Reamintim că Emmanuel Macron a pierdut covârșitor în fața extremiștilor de dreapta, la alegerile legislative anticipate.

Comenteaza