Emil Boc, primul în sondajele pentru șefia PNL

Emil Boc, primul în sondajele pentru șefia PNL

Potrivit unui sondaj Avangarde, edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, ar fi cel mai potrivit președinte pentru PNL.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Întrebaţi cine ar fi mai potrivit să fie preşedintele PNL, dintre toţi participanţii la sondaj 15% au răspuns că Emil Boc, 10% – Ludovic Orban, 8% – Florin Cîţu şi 5% – Rareş Bogdan. Peste 60% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă.

În ceea ce-i priveşte pe alegătorii PNL, aceştia îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% şi de actualul premier Florin Cîţu – 17%. Aceştia sunt urmaţi de Rareş Bogdan – 12%.

Emil Boc a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la conducerea PNL deoarece „el este viitorul”. Primarul Clujului a mai precizat că nu îl interesează vreo funcție de conducere în partid, avându-le deja pe toate.

Sondajul arată şi situaţia din USR PLUS. Astfel, cei care votează acest partid spun că Dan Barna (53%) ar fi mai potrivit să fie preşedinte, urmat la mare distanţă de Dacian Cioloş (25%) şi de Nicuşor Dan (9%).

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-30 mai 2021, având 915 subiecţi, un eşantion probabilist, aleator simplu, şi are o marjă de eroare de +/- 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza