Emil Hurezeanu și-a lansat la Cluj "jurnalul politic"

Emil Hurezeanu și-a lansat la Cluj
Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu şi-a lansat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj cea mai recentă carte. Volumul ,,Pe trecerea timpului" punctează cele mai importante evenimente interne şi internaționale din ultimii ani.

Volumul „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”, conţine articolele publicate de fostul jurnalist Emil Hurezeanu şi urmărește, prin analize sau "fotografii de moment", evoluţia societăţii româneşti în ultimii 20 de ani.

"Această carte este un produs al unei aspirații holistice, bieții jurnaliști aspiră să fie istorici. Este o obligație de a vorbi și comunica, de a spune și altora... Cartea aceasta are o obsesie legată de începuturile democrației", a spus Emil Hurezeanu despre volumul "Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015.

Cu ocazia lansării celui mai recent volum semnat Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin a susținut, în Aula Magna a UBB, o conferință cu tema "Linii de fractură în Europa de astăzi".

"În Europa avem o problemă de diferență, de delimitări, care este agravată de ceea ce se întâmplă acum în Europa, care se află în mod evident într-o pasă foarte proastă, care vine dintr-o criză economică transformată într-una politică. La rândul ei, aceasta s-a transformat într-o criză de civilizație", a spus Emil Hurezeanu.

Ambasadorul României în Germania crede că Europa se află într-o "criză de renaționalizare", în timp ce "România se află într-o criză de reunificare".

"Declarațiile de unire sunt acte politice repetabile, care trebuie sa aibă efecte concrete. De exemplu, Autostrada Transilvania este un ax de reunificare. În acest domeniu, sunt anumite lucruri pe care noi nu le facem - de la Cluj nu poți merge cu avionul la Iași; de la București nu poți să mergi cu avionul la Târgu Mureș, deși de la Budapesta la Mureș se poate", a explicat Emil Hurezeanu, vorbind despre România de astăzi.

Cât despre complicata situație geopolitică în care se află Europa, Emil Hurezeanu a apreciat că "este o criză care va dura mulți ani. Milioanele de refugiați vor schimba și părerea politicienilor despre democrație".

Hurezeanu anticipează o perioadă cu multe schimbări. "Ideea este că vom fi martorii unor transformări, în timpul vieții noastre, destul de dramatice", a declarat ambasadorul României la Berlin.

Comenteaza