"Eminenţa cenuşie" a programului economic al PSD și-a dat demisia din Guvern

"Eminenţa cenuşie" a programului economic al PSD și-a dat demisia din Guvern
sigla psd

Darius Vâlcov a fi demisionat, luni, din funcţia de consilier al premierului pe probleme economice, în urma unei discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, au declarat surse guvernamentale.

Decizia acestuia vine în contextul în care, încă de marţa trecută, Viorica Dăncilă a anunţat că o va elibera din funcţie pe Anca Alexandrescu, apropiată a lui Liviu Dragnea, din funcţia de consilier onorific şi de la departamentul de comunicare PSD, spunând că urmează o decizie şi legat de Darius Vâlcov, potrivit Mediafax.

Hotărârea premierului de a o elibera din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului a Ancă Alexandrescu, considerată apropiată a lui Liviu Dragnea, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Atât Anca Alexandrescu cât şi Darius Vâlcov sunt consideraţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea.

 Darius Vâlcov este considerat „creierul” măsurilor legislative importante din guvernarea PSD, printre care OUG 114 fiscală şi legea salarizării.

Cine este Darius Vâlcov, eminenţa cenuşie a programului economic al PSD, prin care partidul de guvernământ vrea să revoluţioneze legislaţia fiscală şi să mărească salariile în sectorul bugetar

Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD, a recunoscut în public, că Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe în guvernul Ponta, cercetat acum penal în mai multe dosare de corupţie, este unul dintre autorii programului economic al PSD.

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finanţelor de către Victor Ponta.

Vâlcov a avut însă o ”viaţă scurtă” ca ministru, pentru că imediat au apărut câteva dosare de corupţie şi luare de mită, instrumentate de DNA.

Deşi nu a stat prea mult în scaunul de ministru al Finanţelor, el a lăsat o impresie destul e bună în minister, experienţa lui administrativă fiind combinată cu curajul unor schimbări fiscale.

El a susţinut impozitul pe gospodărie şi schimbările din salarizarea unică. 

Comenteaza