Şerban Rădulescu respinge criteriile lui Funeriu

Şerban Rădulescu respinge criteriile lui Funeriu
Odată trecut în opoziţie, senatorul Şerban Rădulescu şi-a câştigat libertatea de a ataca deciziile puterii care îl nemulţumesc.

Proaspătul preşedinte interimar al PC Cluj contestă noile criterii pentru conferirea gradelor didactice în învăţământul superior, impuse de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Profesor universitar şi chirurg, Rădulescu acuză faptul că, potrivit ordinului ministrului Funeriu, pentru promovarea în grad didactic se va pune accent preponderent pe activitatea de cercetare şi prea puţin pe calităţile didactice şi profesionale. "Este normal să avem standarde pentru avansare, dar ele trebuie adaptate condiţiilor din România, anunţate din timp şi discutate în prealabil cu toată societatea universitară. Conform standardelor prezentate, am putea avea, teoretic cel puţin, profesori universitari chirurgi cu un dosar de cercetare ştiinţifică obligatorie, corespunzător normelor, dar care să nu ştie să opereze sau profesori universitari care să nu fie în stare să ţină un curs, dar care să îndeplinească minimal cerinţele cercetării ştiinţifice", a comentat Rădulescu.

Punctul de vedere al senatorului conservator este sprijinit şi de preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie, Marius Bojiţă. "Într-adevăr, criteriile de promovare sunt un pic nedrepte pentru că nu se ţine cont de calităţile didactice, de capacitatea de a transmite cunoştinţe. Asemenea criterii sunt bune pentru acordarea gradelor de cercetător 1, cercetător 2, dar pentru gradele din învăţământ trebuie ţinut cont şi de capacitatea didactică. Din acest punct de vedere, domnul Rădulescu are perfectă dreptate", a afirmat Bojiţă.

 

 

Comenteaza