Eugen Teodorovici: România se poate încadra în deficitul de 3% din PIB

Eugen Teodorovici: România se poate încadra în deficitul de 3% din PIB
Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că România se poate încadra în ţinta de deficit de 3%, însă trebuie analizat dacă este un semnal de alarmă poziţia Comisiei Europene, a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Europene.

Întrebat dacă România se poate încadra în ţinta de deficit de 3%, Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ.

„Să ştiţi că nu este principala problemă (încadrarea în ţinta de deficit de 3% n.r.). Eu am mai spus-o şi când eram ministru de Finanţe. Şi atunci toată lumea spunea că nu se poate trece peste acel 1%. Acum vedeţi că toată lumea vorbeşte de 3%. Nu este vorba să treci chiar şi peste 3% (...) Deci discuţia asta cu 3% sub sau deasupra, este o chestiune pe care o poartă cei care nu înţeleg, de fapt, spiritul, nu neapărat obligaţia Tratatului semnat la Maastricht", a explicat senatorul PSD.

În schimb, Teodorovici a atras atenţia că nu trebuie neglijată poziţia Comisiei Europene, a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Europene privind deficitul României.

„Trebuie să fim, totuşi, atenţi la ce spune Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Europeană şi trebuie să analizezi dacă într-adevăr este un semnal de alarmă de care trebuie să ţii cont sau ai argumentele să contrazici ceea se spune la nivel internaţional faţă de partea ta de deficit", a susţinut Eugen Teodorovici.

 

Comenteaza