Eugen Tomac, susținut de aripa Clujului: „PMP şi-a pierdut spiritul de echipă după parlamentare. Se impune un congres”

Eugen Tomac, susținut de aripa Clujului: „PMP şi-a pierdut spiritul de echipă după parlamentare. Se impune un congres”

Eugen Tomac, fost lider PMP, afirmă că partidul traversează o perioadă dificilă, mai ales după ce a ratat intrarea în Parlament.

Situația din interiorul Partidului Mișcarea Populară rămâne una tensionată și la începutul acestei săptămâni. În cadrul formațiunii politice există cel puțin două tabere: una a actualului președinte Cristian Diaconescu și o altă tabără condusă de Eugen Tomac. Cel din urmă a avut o postare pe Facebook, în care a vorbit despre aceste probleme.

„Câteva minciuni care circulă în aceste zile. PMP se pregăteşte să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată a avut loc o întâlnire a domnului Preşedinte Diaconescu, la invitaţia liderului PNL şi a doua întâlnire s-a desfăşurat într-un format mai larg la care am participat şi eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie.

Tomac vrea să verse PMP în PNL. Fals! Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singura întâlnire ce a avut pe agenda această invitaţie a liberalilor, cea din 9 noiembrie. În afară de aceasta întrevede, eu nu am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuţie/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Acesta neagă că a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare.

„Fals. Având în vedere că nu a mai existat o altă întâlnire decât cea din 9 noiembrie unde s-a discutat de principiu despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu. Niciodată nu am negociat funcţii pentru mine în numele PMP, eu le-am obţinut prin vot.

Niciodată nu mi-am trădat sau minţit colegii, tocmai de aceea am reuşit să construim un partid liber, curat şi curajos. Nu a fost, însă, suficient, pentru că politica se face pe voturi, iar PMP în 2020 a pierdut de la alegerile locale pana la cele parlamentare peste 200 000 de voturi.

Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă pentru că la un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare ca şi-a pierdut spiritul de echipă care a existat în interiorul nostru şi majoritatea liderilor au decis că se impune rapid organizarea unui nou congres pentru a ne redresa activitatea şi a ne continua lupta politică”, conchide europarlamentarul.

Clujul este pro-Tomac

La sfârșitul săptămânii trecute, liderul PMP Cluj, fostul senator Cristian Lungu, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că organizația sa este de partea europarlamentarului. „Noi, PMP Cluj, mergem cu Eugen Tomac, dacă acesta va candida. Deocamdată, nu s-au anunțat candidaturile. Sper să candideze și să mă invite pe moțiunea lui”, a afirmat Lungu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza