Video Eurodeputatul clujean Daniel Buda: „Trebuie să continuăm eforturile de război pentru Ucraina. Următoarea țintă ar fi Moldova, iar apoi România”

Eurodeputatul clujean Daniel Buda: „Trebuie să continuăm eforturile de război pentru Ucraina. Următoarea țintă ar fi Moldova, iar apoi România”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Europarlamentarul liberal susține că ucrainenii luptă împotriva rușilor și pentru români, deoarece războiul nu este doar al lor, ci este al tuturor.

Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE, despre conflictul armat din țara vecină, precizând că lucrurile sunt destul de complicate și într-o continuă evoluție.

În momentul în care discuți despre război, oamenii aceia mor zilnic, orice efort pe care trebuie să-l facem nu este prea puțin. Înțeleg din unele cercetări că o bună parte din români își doresc încheierea cu orice preț a acestui conflict, chiar dacă Ucraina ar ceda din teritorii.

Trebuie să fim foarte conștienți că dacă s-ar întâmpla, doamne ferește, o pace cu Ucraina și cedare de teritorii ar fi doar o etapă dintr-un război purtat de Putin mult mai departe. Următoarea țintă ar fi Rep. Moldova și România. Nu trebuie să fim reticienți în a ne manifesta sprijinul față de Ucraina.

Cei care au mai făcut armata sau care cunosc aspecte din logica războiului știu că ucrainenii sunt în linia I apărându-ne inclusiv pe noi, pe români. De aceea cred că este important ca mai departe să ne manifestăm solidaritatea față de ei, chiar dacă uneori am obosit și avem și noi nevoi.

Întotdeauna trebuie să ne gândim la cei care mor pe front. Nu să ne gândim doar la noi cei care stăm acasă și ne uităm la televizor și eventual schimbăm canalul când vedem atrocitățile care se întâmplă în Ucraina pentru că pur și simplu nu le suportăm. Lucrurile sunt destul de complicate și sunt într-o dinamică.

Trebuie să fim mai departe de partea bună, să susținem eforturile de război, chiar dacă pe moment ne creează nouă un disconfort. Aceste eforturi de război trebuie să continue pentru că nu este doar la ucrainenilor, este al nostru, al tuturor”, a declarat, la ZIUA LIVE, europarlamentarul clujean.

Comenteaza