Update Live Video EUROPARLAMENTARE 2019. Ludovic Orban şi candidaţii PNL sunt la Cluj, în faţa a 6.500 de oameni. Declaraţii dure la adresa PSD

Reprezentanții organizațiilor PNL din regiunea de Nord-Vest se întâlnesc, astăzi, la Cluj-Napoca. Principalele declaraţii ale liderilor de partid şi ale candidaţilor la europarlamentare vor putea fi LIVE TEXT pe ZIUA de CLUJ. 

UPDATE, ora 16.00 Discrsul preşedintelui PNL, Ludovic Orban: "Iată că am ajuns şi la Cluj-Napoca, să dăm semnalul că Partidul Naţional Liberal are tot ce îi trebuie pentru a oferi fiecărui român garanţia faptului că are cine să conducă România pe drumul cel drept şi că are cine să aducă România în primul rând în Europa, iar aceştia suntem noi, Partidul Naţional Liberal.

În alegerile pentru Parlamentul European şi în general în tot ce se întâmplă în România de 30 de ani, nu este o luptă între forţe democratice care respectă democraţia, libertatea, drepturile şi libertăţile fundamentale, care respectă principiile fundamentale care stau la baza societăţilor moderne, cum sunt libertatea, proprietatea privată, autonomia locală, respectul faţă de individ, nu, de fapt, noi ne luptăm cu o ciumă care de fapt îşi are rădăcinile în trecutul comunist. Oamenii aceştia nu au nicio legătură cu democraţia. Nu o să-i vedeţi niciodată cum ne vedeţi pe noi, cum îl vedeţi pe Emil Boc, cum se plimbă singur pe stradă şi vorbeşte cu orice cetăţean, cum îl văd orădenii pe Ilie Bolojan, plimbându-se singur, fără Poliţie Locală, fără bodyguarzi, fără niciun fel de interlop, cum l-am văzut pe băiatul lui Dragnea, tot astăzi la televizor. Adică nu le ajunge Jandarmeria, nu le ajunge Poliţia Locală, mai angajează şi interlopi să-i păzească. De cine să-i păzească, de ce cetăţenii români? Le este frică de români? Vă dau răspunsul. Da, le este frică de români pentru că au călcat în picioare tot ceea ce reprezintă interesul fiecăruia dintre români, pentru că şi-au bătut joc de fiecare român, pentru că au alungat din România milioane de români şi pentru că au împiedicat milioane de români să trăiască aşa cum ar fi meritat, pentru că ei nu-şi doresc o Românie puternică, ei nu-şi doresc o Românie dezvoltată, ei îşi doresc ca românii să fie dependenţi, săraci, neinformaţi, needucaţi şi să fie duşi ca oile la vot. Noi, liberalii, ne dorim o Românie puternică, iar o Românie puternică nu se poate construi decât de români puternici, care stau pe propriile lor picioare, care sunt educaţi, care au credinţă şi care au cu adevărat forţa, hărnicia şi determinarea să construiască un paradis pe pământ din această ţară.

Revin la partid şi vă spun, vremea îndoielilor a trecut, vremea cârpelilor, vremea bârfelor şi vremea neîncrederii a trecut, vremea statului de o parte a trecut, vine vremea în care începe lupta, în care avem nevoie de fiecare dintre voi, avem nevoie de fiecare liberal care să intre cu adevărat în bătălia epică care va urma, în campania de zi cu zi, de ceas cu ceas, pe care o vom duce pentru a-i convinge pe români să voteze nu pentru noi, ci să voteze în interesul lor şi să voteze pentru România (...) Asta este misiunea pe care trebuie să o ducem la bun sfârşit, să facem din România Europa şi din Europa să facem România. Să aducem România în primul rând în Europa! Închei prin cel mai scurt îndemn la luptă care a fost rostit în istorie, pentru că suntem astăzi, aici, la Cluj, pentru că Ţara Moţilor există în Cluj, vă adresez îndemnul pe care l-a rostit Avram Iancu şi care a dus la o revoluţie de emancipare fără precedent "No, hai!".

----------------------------------------------------------

UDPDATE, ora 14.15. Declaraţiile susţinute de Rareş Bogdan, candidat la alegerile europarlamentare din 2019 pe lista PNL. 

"Noi, dacă vreţi asta, vrem să guvernăm România. Vrem să îngenunchiem ciuma roşie. Vrem ca corupţii, hoţii, analfabeţii să părăsească Palatul Victoria. Klaus Iohannis va câştiga, cu ajutorul dumneavoastră, cel de-al doilea mandat. Aceste alegeri nu sunt doar despre europarlamentarii PNL car vor merge la Bruxelles. Este despre dumneavoastră. Este despre rămânarea în Europa. România europeană. Avem 5 milioane de fraţi care sunt alungaţi de PSD. Avem un român care ar putea ocupa una din cele mai importante poziţii la nivel european. Ce face PSD? O îngenunchiază. Astăzi e ea, mâine puteţi fi oricare dintre dumneavoastră. Dacă reuşesc să o încătuşeze, să o încalece pe Codruţa Kovesi, cât de uşor le va fi să o facă cu dumneavoastră, cu primarii noştri, cu parlamentarii, cu liderii din opoziţie. Pe cei din presă. Ei vor să pună caracatiţa de România. S-a terminat. A venit momentul eliberării de Dragnea, Dăncilă, Olguţa, Tudorel, Daea. Revoluţia a început ieri la Timişoara, astăzi continuă la Cluj".

 

UPDATE, ora 13.51. Daniel Buda, eurodeputat şi candidat la alegerile din 2019: "Bun venit la Cluj, bun venit aici unde avem cea mai bună administrație publică locală și județeană.Dragi prieteni, ne așteaptă alegeri importante pentru Parlamentul European, instituție care este prezentă mereu în viețile noastre și despre acest lucru ne-ar putea spune cel mai bine milioanele de fermieri din România, care anual încasează miliarde de euro din subvenții europene ca să-și dezvolte fermele, dar la fel de bine ne-ar putea spune harnicii noștri primari, începând cu Emil Boc, cu Ilie Bolojan, cu Gheroghe Falcă, cu Nicolae Robu, cu Mircea Hava dar și cu cei peste 1.000 de primari ai Partidului Național Liberal care au știut să absoarbă fonduri europene modernizându-și comunitățile locale, astfel încât aceștia să aibă o viață mai bună. Să nu uităm că Uniunea Europeană ne-a asigurat, timp de peste 60 de ani, pacea și stabilitatea. Iată de ce trebuie să ne batem ca mai departe să avem parte de o Uniune Eruopeană puternică, stabilă".

----------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 13.39. Alin Tişe, preşedinte Consiliu Judeţean Cluj: "Ne bucurăm că organizația Cluj, Transilvania, au pe listă doi candidați care vor reprezenta cu cinste Clujul, Ardealul și România: Rareș Bogdan și Daniel Buda. Cred că aceste alegeri sunt mai mult ca niciodată despre România, despre noi toți, pentru că este un drum pe care îl începem acum și îl vom termina anul viitor, vorbim de patru cicluri electorale pe care PNL trebuie să le câștige. Anul 2020 trebuie să aducă PNL la guvernare și pentru asta avem nevoie de sprijin. Echipa care este astăzi în fața dumneavoastră este o echipă performantă care este parte dintr-o poveste de succes.  România nu poate să aibă un alt parcurs decât în Uniunea Europeană. Din păcate, PSD se străduiește să ducă România spre est. România a aderat la UE din convingere, din credință și nu din oportunism. Psd nu face decât să ne depărteze de Europa".

----------------------------------------------------

UPDATE, ora 13.23. Emil Boc, primar Cluj : "Domnule președinte Orban, dragi colegi, bine ați venit la Cluj, bine ați venit în sala campionilor din România! De azi înainte, campionii politici ai României suntem noi, cei din Partidul Național Liberal. Un lucru devine tot mai clar: în 26 mai, Partidul Național Liberal va fi prima forță politică din România votată de români, datorită nouă și românilor. Avem ingredientele și condițiile necesare. Avem o listă extrem de profesionistă și de pregătită pe lista alegerilor europarlamentare. Avem în fruntea listei un lider autentic, pe domnul Rareș Bogdan, un om care din 1994 este în marea familie liberală, un om care alături de președintele României, Klaus Iohannis și alături de Ludovic Orban este cea mai credibilă voce care reprezintă opoziția din România, o voce care asigură viitorul pro-european al României. Felicitări Rareș Bogdan și bine ai vent acasă!"

----------------------------------------------------

UPDATE, ora 12.45. A fost intomnat imnul României şi au început discursurile police. Sala Polivalentă (BT Arena) este plină ochi. Au venit mii de membri și simpatizanți ai PNL din județele din Regiunea de Nord-Vest.

 

UPDATE, ora 12.35. Candidaţii PNL la europarlamentare au ajuns la BT Arena, acolo unde are aloc întâlnirea regională a partidului. 

La evenimentul de la BT Arena de duminică, 31 martie 2109, participă președintele PNL, Ludovic Orban, membrii Biroului Executiv Național al PNL, lideri locali și județeni precum și candidații PNL la alegerile europarlamentare. La manifestare sunt așteptați să participe câteva mii de membri și simpatizanți ai PNL din județele din Regiunea de Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.  

Lista candidaţilor PNL la europarlamentare 2019

Lista pentru alegerile europarlamentare 2019 a fost validată în data de 14 martie 2019, de Biroul Executiv PNL. Jurnalistul Rareș Bogdan ocupă prima poziție. Pe locul al doilea este primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, iar pe al treilea - purtătorul de cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan. A patra poziție e ocupată de fostul președinte al PDL, Vasile Blaga și a cincea de actuala eurodeputată Adina Vălean, singura femeie din primii 10 candidați. Urmează europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, eurodeputații Cristian Bușoi și Marian-Jean Marinescu. 
 
Rareş Bogdan - jurnalist
Siegfried Mureşan (PNL) - purtător de cuvânt PPE
Mircea Hava (PDL)- primar Alba Iulia
Adina Vălean (PNL) – europarlamentar
Daniel Buda ( PDL) - europarlamentar
Vasile Blaga (PDL) – fost preşedinte PDL
Dan Motreanu (PNL) – fost deputat PNL
Cristian Buşoi (PNL) – europarlamentar
Gheorgeh Falcă (PDL) – primar Arad
Marian Jean Marinescu (PDL) - europarlamentar

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, va fi şeful de campanie al formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. PNL a calculat 8 locuri eligibile, ceea ce înseamnă un rezultat de aproape 25% la euroalegeri. Însă cu tot cu voturile obţinute la redistribuire, liberalii ar putea ajunge la 9 mandate de europarlamentar.

Comenteaza