Europarlamentarul clujean Daniel Buda vrea ca ministrul pentru Fonduri Europene să plece din funcţie

Europarlamentarul clujean Daniel Buda vrea ca ministrul pentru Fonduri Europene să plece din funcţie
Preşedintele PNL Cluj cere şi accelerarea procesului de acreditare a autorităților de management, care să permită absorbția celor 30 de miliarde de euro în România pentru exercițiul financiar 2014-2020.

 

"Fondurile Europene în pericol! Solicit public demisia doamnei Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene sau, în caz contrar, îi solicit domnului premier Sorin Grindeanu să o demită de îndată. Suspendarea misiunilor de audit privind acreditarea Autorităților de Management prin intermediul cărora trebuie absorbite cele peste 30 de miliarde de Euro fonduri structurale şi de dezvoltare rurală acordate ţării noastre pentru perioada 2014-2020 este de natură să prejudicieze grav și iremediabil interesele României pe termen mediu și lung", afirmă europarlamentarul Daniel Buda, liderul PNL Cluj şi membru PPE.  

Daniel Buda consideră că împrejurarea că sistemul informatic nici la această oră nu este funcțional demonstrează încă o dată incapacitatea și ineficiența acestui minister care ratează șansa unică de a folosi bani europeni pentru dezvoltarea României, "cu consecințe incomensurabile asupra vieții de zi cu zi a milioanelor de cetățeni români care trăiesc sau tranzitează România."

"Indiferent de eforturile pe care le facem ca europarlamentari sau funcționari în instituțiile europene, toate acestea rămân în zadar câtă vreme, în România, ne lovim de un imobilism funcțional și instituțional inexplicabil. Din păcate, incompetența României în absorbția fondurilor europene este publică la nivel european. Tocmai de aceea, o primă măsură ar fi demisia sau demiterea ministrului Rovana Plumb și accelerarea procesului de acreditare a autorităților de management, care să permită absorbiția celor 30 de miliarde de euro în România pentru exercițiul financiar 2014-2020", este de părere europarlamentarul clujean.

 

 

Comenteaza