Video Europarlamentarul Daniel Buda: „Cred că România va fi în spațiul Schengen în 8 decembrie”

Europarlamentarul Daniel Buda: „Cred că România va fi în spațiul Schengen în 8 decembrie”

Eurodeputatul clujean consideră că ar fi nedrept pentru români ca decizia de peste trei săptămâni să fie nefavorabilă țării noastre.

Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ultimele evenimente legate de aderarea României la Spațiul Schengen.

„Toată lumea își dorește ca lucrurile să fie într-o logică normală. Noi spunem că România și-a manifestat pe deplin competențele cu ocazia acestui război din Ucraina. Am gestionat fluxuri de imigranți destul de mari. Noi am spus foarte clar că suntem furnizori de stabilitate și securitate de-a lungul timpului, din 2011 încoace.

Le spuneam colegilor din plen că este important ca fiecare dintre noi să discutăm în statele noastre membre, astfel încât să convingem decidenții politici să înțeleagă că Uniunea Europeană nu poate să fie unită fără România, Bulgaria și Croația în spațiul Schengen.

Ar fi profund nedrept pentru români și pentru ceilalți cetățeni să discutăm despre blocajul accesului în Schengen. Aș vrea să fiu de un optimism moderat, nu zic acum să ne aruncăm legat de acest subiect, dar eu cred că Româna va fi în spațiul Schengen în 8 decembrie 2022 și lucrăm cu toții în această direcție”, a declarat, la ZIUA LIVE, europarlamentarul PNL.

Pe 8 şi 9 decembrie 2022 este programată reunirea Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne pentru decizia privind aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen.

Comenteaza