Video Europarlamentarul Daniel Buda dă asigurări: „Spitalul Regional de Urgență din Cluj se va face cu siguranță”

Europarlamentarul Daniel Buda dă asigurări: „Spitalul Regional de Urgență din Cluj se va face cu siguranță”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Spitalul Regional de Urgență din Cluj așteaptă autorizația de construire din partea Primăriei Florești. Urmează licitația de execuție a lucrărilor care va fi realizată de către ministerul Sănătății.

Europarlamentarul Pro România, Corina Creţu a declarat, luni, că se întreabă de ce din 2018 nu se fac licitaţiile pentru spitalele regionale, să se stabilească constructorii pentru spitale de la Iaşi, Cluj şi Craiova şi de ce durează atâta. Daniel Buda a comentat, la ZIUA LIVE, afirmațiile Corinei Crețu.

Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost un obiectiv pe care ni l-am asumat, de-a lungul timpului, să fie finanțat. Numai eu știu câte discuții am avut cu cei de la Ministerul Apărării. A fost o întreagă poveste cu terenul, a fost mutat un depozit de muniție de acolo. Suntem în faza de avizare, în faza de autorizare. Din ce știu eu, acolo este obținută autorizația și suntem pe ultimii metri cu proiectul.

Se va face cu siguranță. Însă, din păcate, de asta și umblu acum bezmetic prin județ pentru că vreau să mai văd câteva chestiuni, aici la primari acasă, să văd de ce suntem în situația în care tot amânăm unele proiecte de investiții, în condițiile în care avem resurse financiare consistente pe care să le putem folosi.

Sunt niște lucruri pe care, din păcate, nu am reușit de-a lungul timpului să le rezolvăm. Sigur, ele sunt în atenția Guvernului și încercăm să le facem. Am rezolvat o bună parte din ele, că de aceea avem creștere economică, dar nu poți face de pe o zi pe alta ce nu s-a făcut timp de 30 de ani”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Va avea 19 săli de operație și 849 de paturi pentru viitorii pacienți.

Comenteaza