Europarlamentarul Daniel Buda: „În România există peste 4.000 de produse tradiţionale atestate, dintre care 50 în Cluj"

Europarlamentarul Daniel Buda: „În România există peste 4.000 de produse tradiţionale atestate, dintre care 50 în Cluj
Reprezentantul ţării noastre în Parlamentul European vorbeşte despre avantajele consumului de produse tradiţionale româneşti.

Europarlamentarul PNL Daniel Buda continuă în acest an, în Regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei, campania de încurajare a consumului de produse româneşti "Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!". Aceasta a fost lansată anul trecut, iar iniţiativa vine şi ca urmare a deciziei Federaţiei Ruse de a nu mai importa majoritatea produselor alimentare din ţările Uniunii Europene, inclusiv din România.

Obiectivele campaniei sunt promovarea şi stimularea consumului de fructe şi legume româneşti, precum şi a produselor din carne, ouă, panificaţie şi a lactatelor de provenienţă românească. El consideră că prin consumul produselor româneşti putem încuraja producătorii autohtoni să comercializeze propriile produse, iar noi să redescoperim gustul şi diversitatea autentic românească, atât de benefică sănătăţii.

În România există există peste 4.000 de produse tradiţionale, atestate de către Ministerul Agriculturii iar 50 dintre acestea se găsesc în judeţul Cluj, precizează eurodeputatul clujean.

Europarlamentarul reaminteşte câteva dintre avantajele consumului de produse româneşti: sprijinirea producătorilor locali, regionali şi naţionali; susţinerea locurilor de muncă pe care aceştia le creează; impact semnificativ asupra economiei locale, regionale şi naţionale pe care aceste entităţi le produc prin plata taxelor şi impozitelor.

De asemenea, potrivit acestuia, produsele româneşti au la bază un mod de producţie mult mai ecologic, bazat mai puţin pe îngrăşăminte chimice şi mai mult pe agricultură tradiţională.

Comenteaza