Video Europarlamentarul Daniel Buda: „Rusia folosește arma îngrășămintelor chimice”

Europarlamentarul Daniel Buda: „Rusia folosește arma îngrășămintelor chimice”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Rusia a propus la negocierile cu reprezentanții ONU o extindere de doar 60 de zile a acordului de transport al cerealelor prin Marea Neagră, jumătate din perioada stabilită inițial. Acesta este legat indirect de un acord între UE și Rusia legat de exportul îngrășămintelor chimice.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a spus, la ZIUA LIVE, că este foarte important ca aceste acorduri să funcționeze pentru a preveni alte crize la nivel global.

„Din păcate, Rusia folosește această armă a îngrășămintelor chimice, a cerealelor și a altora pentru a pune presiune la nivelul întregii lumi. Până la urmă aceste acorduri, într-o formă sau alta, își vor păstra viabilitatea. Rusia are nevoie de resurse financiare. Sancțiunile economice aplicate Rusiei sunt foarte drastice și le creează dificultăți majore.

De asemenea, este nevoie ca Ucraina să fie sprijinită în continuare pentru a exporta cerealele în afara Uniunii Europene, în zonele în care trebuie să ajungă pentru a preveni foametea. Asta ar preveni și o migrație foarte serioasă către UE din acele zone. Eu cred că aceste acorduri, chiar dacă șchiopătează acum, trebuie să-și producă efectele.

Dacă în criza energetică, am reușit într-o formă sau alta să contracarăm efectele independeței față de Rusia, asta pentru că am și avut o iarnă ușoară, dar am depășit această chestiune, la criza alimentară este mult mai complicat. Cred totuși că vom reuși să gestionăm această situație și vom reuși să prevenim aceste crize la nivel global”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza