Video Europarlamentarul Daniel Buda, ultimele detalii despre aderarea României la Schengen: „Sunt la fel de optimist”

Europarlamentarul Daniel Buda, ultimele detalii despre aderarea României la Schengen: „Sunt la fel de optimist”

Aderarea României la spațiul Schengen s-ar putea lovi de un nou obstacol, pe lângă opoziția deja bine cunoscută a Olandei, probleme ar mai putea veni din Austria și Suedia.

Totodată, se pare că cele mai mari șanse pentru aderarea la Schengen le are Croația, deoarece Consiliul Uniunii Europene ar putea decide pentru aceasta separat de România și Bulgaria.

Daniel Buda a oferit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) ultimele informații legate de aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

„Nu încape discuție că sunt la fel de optimist. Sunt de un optimist moderat pentru că știu că lucrurile sunt într-o oarecare dinamică. Legat de faptul că austriecii ar avea ceva cu aderarea României sau Bulgariei la Schengen, ei au o problemă sistemică care ține de ceea ce înseamnă procesarea migranților care intră în Uniunea Europeană.

Observațiile făcute de austrieci se referă la funcționalitatea spațiului Schengen în ansamblul său, și nicidecum o problemă punctuală legată de România sau Bulgaria. Referitor la discuțiile că noi vom avea un dosar împreună cu Bulgaria, iar Croația va avea unul separat nu schimbă cu nimic datele problemei.

Vreau să spun că toată lumea pe toate palierele posibile și imposibile discută cu oficialii din Austria. Am avut discuții cu colegii de acolo și au spus că nu au nimic cu România, problema este la nivel de Schengen. Eu cred că până la urmă aceste lucruri nu vor duce la împiedicarea aderării la Schengen”, a declarat, la ZIUA LIVE, eurodeputatul clujean.

Buda a adăugat că a mai avut discuții cu colegii din Olanda sau Suedia, iar din punct de vedere al tehnicității, România este în regulă.

Comenteaza