Explicaţiile lui Băsescu: poliţiştii au subminat autoritatea statului

Explicaţiile lui Băsescu: poliţiştii au subminat autoritatea statului
Preşedintele României, Traian Băsescu (foto), a precizat duminică, într-o declaraţie de presă, că a renunţat la serviciile oferite de Poliţia Română deoarece în urma mitingului ilegal organizat vineri de poliţişti, instituţia respectivă este asociată cu o instituţie care nu respectă legea.
"Ştim foarte bine că mulţi români au manifestat în această perioadă, dar toţi au respectat legea. Singurii care au încălcat legea au fost angajaţii MAI. Nu mă refer numai la poliţişti, ci şi la jandarmii care nu au aplicat legea. Poliţiştii au făcut un marş ilegal. Cred că vor avea o dificultate să ceară la manifestaţiile viitoare respectarea legii. Poliţia şi Jandarmeria sunt instituţţii extrem de importante. Sunt instituţii esenţiale ale statului. Ceea ce domniile lor au făcut vineri, cei 6000 de poliţişti, nu s-a încadrat nicicum în obligaţiile pe care le au zi de zi. Încălcarea legii s-a făcut încălcând legea statului român. Cred că cel mai grav lucru din ilegalităţile comise de poliţiştii de la marş este că pur şi simplu au subminat autoritatea statului român şi instituţiile statului român", a spus dumincă Traian Băsescu, explicând de ce este supărat pe angajaţii MAI.

Băsescu anunţase vineri că nu mai vrea să fie escortat de poliţişti.
"Palatul Cotroceni nu este al meu, este şi el, ca Poliţia şi Jandarmeria, un simbol al României. Nu pot asocia preşedinţia României cu o instituţie care a încălcat Legea. Acesta este motivul pentru care am reunţat la serviciile Poliţiei. Menţionez că Poliţia şi Jandarmeria nu au atribuţii directe în ceea ce priveşte paza preşedintelui ci doar dacă sunt solicitate de Serviciul de Pază şi Protecţie", a precizat preşedintele.

Comenteaza