Fără succes pentru PSD! Moțiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost respinsă

Fără succes pentru PSD! Moțiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost respinsă
| Foto: digi24.ro

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, iniţiată de PSD. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În favoarea moţiunii au votat 143 deputaţi, 171 împotrivă, iar unul s-a abţinut. Anunţul a fost făcut de preşedintele de şedinţă, Cristina Prună, vicepreşedinte USR al Camerei Deputaţilor Rezultatul a fost contestat de social-democraţi.

„Moţiunea simplă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor. Potrivit art. 129, aliniat 3 din regulamentul Camerei putem dezbate şi vota prin mijloacele electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu e un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple. Prin urmare, oricât de ataşată aţi fi de ministrul Ghinea şi de partidul din care faceţi parte, nu puteţi lua în calcul voturile date pe tabletă. Să plece Ghinea, că moţiunea simplă a fost adoptată”, spune Alfred Simonis, în aplauzele colegilor din PSD, potrivt Mediafax.

O poziţie similară a avut şi copreşedintele AUR George Simion, care i-a spus Cristinei Prună să „anunţe corect rezultatul, în caz contrar fiind vorba de abuz în serviciu”. Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a respins solicitarea PSD şi AUR. PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, semnată de 82 de parlamentari, intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a spus, luni, în Parlament, unde se dezbate moţiunea simplă împotriva sa, că testul este un „banc prost” şi îi recomandă liderului PSD, Marcel Ciolacu, să nu îl pună pe Facebook, pentru că riscă să îi fie suspendat contul. Sunt cinci mari minciuni în această moţiune, pe care oricine le putea verifica din informaţii publice, a spus în cadrul dezbaterii moţiunii simple, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care susţine că anul acesta au intrat în România 1,6 miliarde de euro, „adică aproape jumătate de milion de euro pe oră”.

Marţi, social-democraţii au cerut tuturor parlamentarilor să voteze moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea şi „să respingă corupţia din PNRR”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza