Fără tablete şi obligaţi la navetă, pe banii părinţilor. O primărie PSD din Cluj, arătată cu degetul

Fără tablete şi obligaţi la navetă, pe banii părinţilor. O primărie PSD din Cluj, arătată cu degetul
| Foto: viata-libera.ro

Deputatul PNL de Cluj, Sorin Moldovan, o acuză pe primărița din Chinteni, Lucia Suciu, că a rămas „corigentă” la capitolul investiții în educația copiilor din comună.

Moldovan a comentat, într-o postare pe rețelele de socializare, neajunsurile elevilor din comună la început de an şcolar, în contextul pandemiei de coronavirus.

Din păcate, primarul comunei Chinteni, doamna Magdalena Lucia Suciu, rămâne corigentă la capitolul investiții în educație, punând în pericol viitorul copiilor din Chinteni!

Deși în Chinteni există o Casă de Cultură, care poate fi folosită în această perioadă ca o sală de clasă, copiii din Chinteni sunt nevoiți să facă naveta 6 km până la Deușu. Drumul până și de la școală rămâne în responsabilitatea părinților, având în vedere că primăria nu pune la dispoziție un mijloc de transport. Spre exemplu, în comuna Beliș, condusă tot de o administrație PSD, în Căminul Cultural sunt organizate săli de clasă dat fiind că, și în aceată comună, școala este în renovare la începutul anului școlar.

Dacă ne aflăm la capitolul renovări, cred că ar trebui să menționez cum a fost realizată “renovarea” școlii din Deușu! Profesorii au fost nevoiți să ceară bani copiiilor pentru a zugrăvi clasa. Părinții plătesc pentru a renova școala, iar administrația locală cheltuie banii contribuabililor pe capele mortuare faraonice. 

Măcar dacă dezinteresul s-ar opri aici, însă el este la fel de mare și când vorbim despre investiții în tablete, laptopuri sau telefoane smart. Majoritatea primarilor din județul Cluj au cumpărat, în limita posibilităților financiare, instrumente digitale care să fie puse la dispoziția copiilor. În Chinteni, nimic! Administrația liberală din Aghireșu, condusă de domnul Lehene Sorin Gelu, a achiziționat 300 de tablete pentru cei 480 de copii care sunt înscriși la școală. Primăria în următorii 3 ani va suporta costul de 6 euro pe lună/elev în schimbul căruia elevii primesc o tabletă nouă cu acces la internet și acces la platformele educaționale.

Primăria din Chinteni nu a găsit în bugetul său 900 de euro pe lună pentru ca toți cei aproximativ 150 de elevi din comuna Chinteni să beneficieze de o tabletă nouă. Cu toate acestea, au reușit să cumpere candelabre de câteva zeci de mii de lei pentru Capela din Deușu”, a scris Moldovan, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza