Filmare de la Colectiv, ținută secretă. Rareș Bogdan: "Atât de adânci sunt complicitățile. Probabil cât șpăgile"

Filmare de la Colectiv, ținută secretă. Rareș Bogdan: "Atât de adânci sunt complicitățile. Probabil cât șpăgile"
| Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a reacționat după ce în presă a apărut informația conform căreia ar exista imagini filmate în primele minute după tragdia de la Colectiv, însă ar fi fost ținute ascunse timp de 4 ani. 

Europarlamentarul este revoltat de faptul că după patru ani de la tragedie este ascuns adevărul și "nu plătește nimeni încă".

"4 ani și nimic. Pentru compromisurile care au ciuruit statul și au omorât oameni nevinovați nu plătește nimeni încă. Atât de adânci sunt compliciățile. Probabil cât șpăgile. 'The day we give in is the day we die'", a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Rareș Bogdan face referire la filmarea realizată de un subofițer care a însoțit primul echipaj ISU ajuns la locul tragediei și care ar fi fost ținută secretă timp de patru ani de către superiorii lui, pentru că ar fi contrazis varianta oficială conform căreia intervenția din seara tragediei a fost impecabilă.

Subofițerul care a filmat primele minute ale intervenției de la Clubul Colectiv a dat imaginile ziarului Libertatea și a explicat de ce au fost tinute secret până acum.

”La câteva zile, Centrul Național Operațional din IGSU a cerut filmările. Când le-au văzut, ei au stopat orice folosire a lor pentru că arătau haos, lipsă de organizare și de preocupare a salvatorilor pentru viața umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU și DSU pretinseseră oficial” a spus subofițerul, potrivit Libertatea.

Comenteaza