Firea, reacţie după ultima decizie a Guvernului: „Dacă făceam noi aşa ceva, ieşeau în stradă”

Firea, reacţie după ultima decizie a Guvernului: „Dacă făceam noi aşa ceva, ieşeau în stradă”
| Foto: capital.ro

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea critică decizia Executivului prin care prefecţii şi subprefecţii vor fi numiţi politic: „Guvernul Cîţu a schimbat Codul Administrativ pentru a face loc politrucilor săi. Dacă făceam noi aşa ceva, ieşeau în stradă”.

„Sfidare la guvernare! Coaliţia Dreptei mai dă o ţeapă românilor! Prefecţii şi subprefecţii nu mai sunt înalţi funcţionari publici, profesionişti ai statului care să-şi facă datoria indiferent de guvernare, ci vor fi numiţi politic. Guvernul Cîţu a schimbat, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Administrativ, pentru a face loc politrucilor săi. Dacă făceam noi asa ceva, ieşeau în stradā...”, afirmă Gabriela Firea, potrivit mediafax.

Ea apreciază că decizia Executivului este „mai mult decât o ţeapă”.

„Este mai mult decât o ţeapă, este o sfidare neruşinată la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni serioşi. În loc de meritocraţia şi depolitizarea promise de USR, guvernul Cîţu livrează total opusul, clientelism şi politizare cât cuprinde”, conchide Firea.

Funcţiile de prefect şi subprefect devin funcţii de demnitate publică, a anunţat, miercuri, ministrul Cseke Attila, care este de părere că trebuie să „terminăm cu ipocrizia”, pentru că întotdeauna aceste persoane sunt numite de un Guvern politic. Mandatele celor în funcţie expiră în 30 de zile.

Liderii din coaliţia de guvernare au împărţit din 12 ianuarie posturile de prefecţi care vor fi distribuite în funcţie de ponderea fiecărui partid. Astfel, PNL-ului îi revin 23 de prefecţi, USRPLUS va vea 14, iar UDMR 5. De asemenea, PNL va 47 de posturi de subprefect, USRPLUS 28, iar UDMR 10.

Comenteaza