Florin Cîțu este premierul desemnat miercuri de președintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern

Florin Cîțu este premierul desemnat miercuri de președintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern

Florin Cîțu este lider al senatorilor liberali și unul dintre cei mai vocali politicieni anti-PSD.

Florin Cîțu, actualul ministru interimar al Finanțelor, este premierul desemnat miercuri de președintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern.

El a fost economist sef al ING, unul dintre cei mai activi participanți la ceea ce presa a denumit atacul speculativ pe leu din 2008. Atac în urma căruia toți trezorierii băncilor care au participat au fost indepărtați, inclusiv Florin Cîțu.

Născut pe 1 aprilie 1972, Florin Cîțu este senator PNL din 2016, ales în circumscripția electorală nr. 42 din București și membru în Comisia de buget-finanțe din Senat.

in CV-ul său înțelegem că s-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 şi a pus bazele echipei de cercetare. El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la banca centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003). În perioada 1997 - 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza