Florin Cîțu, la finalul întâlnirii cu USR: „Sunt șanse mari să refacem coaliția. De principiu, premierul este de la PNL”

Florin Cîțu, la finalul întâlnirii cu USR: „Sunt șanse mari să refacem coaliția. De principiu, premierul este de la PNL”
| Foto: activenews.ro

Preşedintele liberalilor Florin Cîţu a declarat, miercuri, după negocierile cu reprezentanţii USR, că de principiu s-a discutat ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că nu s-au dat nume de persoane.

Fostul premier a mai spus că a ieşit optimist de la întâlnire, şi că şansele refacerii coaliţiei cu USR sunt mari.

„Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie şi apoi despre programul de guvernare. Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei”, a spus Cîţu, după discuţii, potrivit news.ro.

Preşedintele PNL a spus că, de principiu, au discutat că „premierul este de la PNL”, dar că nu s-au pronunţat nume de persoane.

„Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a mai spus Cîţu, adăugând că premierul este de la PNL.  

„Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”, a explicat liberalul.
 
Întrebat dacă USR va primi aceleaşi portofolii în Guvern ca in iarnă, Florin Cîţu a spus: „Vom negocia, dar sunt şanse mari să se primească”.
 
Preşedintele PNL a mai arătat că este dreptul celor de la UDMR să vină un premier. „Este un partid care face parte din coaliţie. Dacă vom fi de acord să mergem să refacem coaliţia, bineînţeles că la următoarea întâlnire va fi şi UDMR”, a adăugat Cîțu.

Comenteaza