Fost subprefect de Cluj îi cere lui Iohannis să-l repună în funcție

Fost subprefect de Cluj îi cere lui Iohannis să-l repună în funcție
| Foto: Facebook.com/zoltan.gyorke

Fostul subprefect de Cluj, Zoltan Gyorke, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să dispună executarea imediată a sentinţei prin care a fost reintegrat în funcţie.

Într-un memoriu trimis preşedintelui Klaus Iohannis, Györke Zoltán a reclamat faptul că premierul Ludovic Orban, Guvernul, SGG şi MAI nu respectă o hotărâre judecătorească prin care s-a dispus reintegrarea sa în funcţia de subprefect al judeţului Cluj.

„Prin sentinţa civilă din 11 februarie a Tribunalului Cluj, rămasă definitivă prin decizia civilă din 16 iulie a Curţii de Apel Cluj, s-a dispus reintegrarea în funcţia de subprefect al judeţului Cluj.

Având în vedere rolul dumneavoastră de a veghea la respectarea Constituţiei României şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, vă rog să dispuneţi toate măsurile pe care le consideraţi necesare în vederea executării imediate a deciziei civile”, a spus Gyorke, potrivit Mediafax.

Acesta a avertizat că, în caz contrar, apreciază că sunt întrunite condiţiile pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate, inclusiv pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.

Reamintim că fostul subprefect de Cluj a anunţat în 16 iulie că a câştigat procesul cu Guvernul şi va reveni în funcţie.

Zoltan Gyorke a fost demis de trei ori din funcția de subprefect de guvernul PSD, dar de fiecare dată a atacat în Justiție decizia și a avut câștig de cauză. Cel mai recent, acesta a fost demis în 2019 de guvernul PSD, a contestat în instanță decizia, iar astăzi și anunțat că magistraţii i-au dat dreptate.

La peste o lună de la decizia instanţei, Guvernul nu a adoptat o prevedere legislativă de numire în funcţie a fostului suprefect.

La această oră, judeţul Cluj are doi subprefecţi, Irina Munteanu şi Bela Budai.

Comenteaza