Fostul ministru Andronescu la Cluj: Educaţia trebuie să încurajeze calităţile native VIDEO

Fostul ministru Andronescu la Cluj: Educaţia trebuie să încurajeze calităţile native VIDEO
Sistemul de educaţie din România ar trebui să se axeze pe încurajarea calităţilor native ale elevilor şi nu pe corectarea defectelor, crede fostul ministru al educaţiei în guvernul PSD, Ecaterina Andronescu, prezent astăzi la Cluj.

"Trebuie să ne schimbăm abordarea în şcoală, să dezvoltăm creativ inteligenţa copiilor, să dezvoltăm imaginaţia care să-i facă purtători de inovare, şi care prin acest procedeu să aducă dezvoltare. O altă concepţie care ar trebui însuşită şi asumată este schimbarea accentului pus acum în corectarea defectelor elevilor în încurajarea calităţilor native ale elevilor. Aşa avem şansa să obţinem performanţe incomparabil mai bune decât corectând defectele", spune fostul ministru.

Ea adaugă că strategia din Educaţie a României trebuie să ţină cont şi de strategia europeană în domeniu pentru anul 2020. "Ideile din această strategie  trebuie să fie şi obiectivele sistemului de învăţământ din România. Nu eu un moft că trebuie asumate", a  conchis fostul ministru.

Ecaterina Andronescu a fost prezentă astăzi la Cluj la prezentarea strategiei pentru Educaţie a Uniunii Social Liberale, unde a participat şi rectorul UBB Andrei Marga.

Comenteaza