Fostul șef ANAF, Lucian Heiuș a fost numit secretar general la Ministerul Finanțelor

Fostul șef ANAF, Lucian Heiuș a fost numit secretar general la Ministerul Finanțelor
| Foto: Facebook - Heiuș Lucian Ovidiu

Lucian Heiuş, care şi-a dat demisia de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în urmă cu lună şi a publicat date despre o gaură la venituri de 9 mld. lei, a fost numit de Marcel Ciolacu secretar general al Ministerului Finanţelor.

Lucian Heiuş, care şi-a dat demisia de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în urmă cu lună şi a publicat apoi date despre o gaură la venituri de 9 mld. lei, a fost numit de Marcel Ciolacu secretar general al Ministerului Finanţelor, conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial, notează zf.ro, citat de Mediafax.

Lucian Heiuş, deputat PNL, a fost numit la conducerea ANAF, în locul cu rang de secretar de stat, în locul Mirelei Călugăreanu, în mai 2022.

Heiuş are 57 de ani şi are diplomă de licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca - Facultatea de Ştiinţe Economice şi un master la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad - Facultatea de Ştiinţe Juridice.

În ultimii ani a fost director general la SC Uzina Mecanică Orăştie (2012-2013), director executiv la Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara şi director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Domeniilor Reglementate Specific şi Direcţiei de Buget, Contabilitate Internă, Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Lucian Heiuş a mai fost director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara (2013-2014), director executiv - servicii interne (mutare temporară) (2014-2015), director general (2016) la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara.

Comenteaza