Fuziunea contra naturii PNL-UNPR, capitol închis?

Fuziunea contra naturii PNL-UNPR, capitol închis?
Un mesaj postat de co-preşedintele UNPR Alina Gorghiu pe facebook dă de înţeles că mult discutatul şi controvesatul zvon al unei iminente fuziuni a liberalilor cu partidul năşit de inculpatul Gabriel Oprea nu va depăşi nivelul de zvon

„Doamne, ce delir!!!! Căldura produce daune majore! O să vedeți câtă dreptate am curând", a scris Gorghiu pe facebook. În fapt ea a dat replica unei speculaţii făcute de jurnalistul Ion Cristoiu. Potrivit acestuia din urmă, recentele demisii din UNPR ale lui Gabriel Oprea şi Şerban Mihăilescu, două personaje cu grave probleme de imagine ar fi fost negociate în laboratoarele Cotroceniului. Reputatul jurnalist susţine că retragerea celor doi din politicăn ar fi fost dictată Klaus Iohannis însuşi, ca o formă de deparazitare a UNPR în scopul de a-i asigura o aparenţă de onorabilitate, făcându-l astfel mai dezirabil pentru mixajul cu PNL.

„Cînd UNPR va fi curăţat de unii lideri politici, Divizia Presă a Poliţiei Politice Prezidenţiale, în colaborare cu Divizia Facebook a aceleiași Poliții, va purcede la îmbrăcarea UNPR în rochie albă de mireasă prezentînd-o electoratului PNL drept gata de a fi dezvirginată", a afirmat Cristoiu. În viziunea sa, miza preşedintelui nu ar fi maximizarea şanselor liberalilor în alegerile parlamentare, ci bascularea cât mai urgentă a majorităţii, controlate acum de PSD, din parlament în scopul debarcării lui Mihai Răzvan Ungureanu din fruntea Serviciului de Informaţii Externe.

Teoria lui Cristoiu sau, în cazul în care e adevărată, calculele lui Iohannis ar avea o singură mare fisură: imediat după rostogolirea zvonului fuziunii progresiştilor cu PNL a început transfuzia parlamentarilor UNPR spre PSD, ajungându-se până la dizolvarea grupului UNPR din Senat. Or, în aceste condiţii, e extrem de posibil ca rămăşiţele UNPR din legislativ să nu mai fie suficiente pentru configurarea unei noi majorităţi în jurul PNL.

Liderii locali ai PNL, mai ales vicepreşedintele partidului, Alin Tişe, au refuzat, la solcitarea ZIUA de CLUJ de zilele trecute, să comenteze ipoteza unei fuziuni cu UNPR, apreciind că, atâta vreme cât nu există o asumare oficială din partea conducerii centrale a partidului a unei asemenea mezalianţe, acfeasta nu depăşeşte nivelul unei simple bârfe.

 

Comenteaza