Gâlceavă pe spitalul regional de urgență. PNL şi PSD îşi aruncă CUVINTE GRELE. "Nu știi când, unde și cum te lovește boala!"

Gâlceavă pe spitalul regional de urgență. PNL şi PSD îşi aruncă CUVINTE GRELE. "Nu știi când, unde și cum te lovește boala!"
PSD vs PNL. Gâlceavă pe spitalul regional de urgență. Se aruncă CUVINTE GRELE
Consiliul Judeţean ar putea prelua proiectul Spitalului Regional de Urgenţă: "Vrem să accesăm în mod direct aceşti bani fără să mai ţinem de Guve
Gâlceavă pe spitalul regional de urgență. Se aruncă CUVINTE GRELE

Scânteia s-a aprins după ce președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe (PNL), a anunțat că instituția vrea să preia sarcina realizării Spitalului Regional de Urgență, în condițiile în care România ar putea pierde finanţarea europeană întrucât Ministerul Sănătăţii şi guvernul PSD nu și-ar fi dat interesul pentru demararea investiției.

CJ Cluj a transmis Comisiei Europene – Direcției Generale de Politică Regională și Urbană precum și Autorității de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale o adresă oficială prin care solicită preluarea de către forul județean a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență de la Cluj. 

"Nu numai că am dicutat, dar în calitate de preşedinte al CJ Cluj am şi semnat o adresă către MS şi către Corina Creţu prin care, văzând incompetenţa crasă a guvernului şi văzând că a abandonat din nou proiectele spitalelor regionale, am cerut ceea ce aţi citit dumneavoastră din acel comunicat de presă. Adică noi solicităm ca la nivelul judeţului, CJ Cluj să devină titularul finanţării pe POR, ceea ce presupune o modificare a ghidului acceptat de CE, tocmai pentru ca noi, în calitate de proprietari ai terenului pe care îl avem acolo, să putem accesa în mod direct aceşti bani, fără să mai ţinem de guvern", a declarat Alin Tişe la Realitatea FM Cluj. 

Demersul lui Alin Tișe este sprijinit de primarul Emil Boc şi de preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda. Mai mult, liberalii clujeni au iniţiat şi o petiție intitulată "Spune STOP compromiterii de către guvernul PSD-ALDE a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj! Clujenii si ardelenii au dreptul la un spital european!", care a strâns până la publicare acestui articol peste 2900 de semnături.

Horia Nasra: "Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc mint cu neruşinare"

Ofensiva PNL Cluj pe tema spitalului nu le-a picat bine social-democraților, care au contracarat prin vocea președintelui interimar al PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, care susține că "Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc mint cu neruşinare în cazul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj".

"Imediat după anunţul guvernamental că “spitalele regionale - Iaşi, Craiova şi Cluj - se vor finaliza din fonduri europene etapizat” dar şi că nu este “exclusă construcţia de spitale regionale prin instrumentul parteneriatului public-privat”, corul de bocitoare din PNL Cluj a demarat o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, populistul Emil Boc uitând că a închis zeci de spitale în 2011", a declarat Nasra.

“În acest moment suntem în etapa pachetului de pregătire pentru construcţia spitalelor, România urmând să trimită Comisiei Europene, anul viitor, studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale. Cu siguranţă că existau alte expectanţe, însă spre deosebire de nimicul pe care l-au făcut Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc în perioada 2004-2012, când s-au bucurat discreţionar de puterea politică din România şi din judeţul Cluj, s-au făcut paşi în faţă!” a mai precizat deputatul PSD Cluj.

“Demersul celor trei, dar în special al domnului Tişe, este penibil în contextul în care deşi în Consiliul Judeţean Cluj se bucură de o largă majoritate, sunt incapabili să construiască Spitalul Clinic de Urgență de Copii, darămite un Spital Regional de Urgenţă”, a mai spus Horia Nasra.

Liberalii, către Horia Nasra: "Nu știi când, unde și cum te lovește boala!"

PNL Cluj i-a dat replica președintelui PSD, prin intermediul unui comunicat de presă:

"Horia Nasra, acest “pierde vară” care nu a făcut nimic pentru clujenii care l-au trimis în Parlament, s-a trezit să caracterizeze demersul PNL de strângere de semnături pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj din fonduri europene drept “un demers penibil”. Domnule Nasra, dacă ați fi avut curiozitatea, că decența este o noțiune pe care nu o cunoașteți, ați fi observat că administrația județeană și-a îndeplinit întocmai obligațiile privind întocmirea documentațiilor necesare construirii acestui obiectiv. În schimb, vă deranjează că cetățenii județului Cluj își doresc un spital modern și european în care să se trateze la ei în țară și nu peste hotare. Le refuzați clujenilor dreptul la sănătate și compromiteți cu bună știință acest proiect care beneficiază de fonduri de la Comisia Europeană. 

Astfel de personaje dau vina pe greaua moșternire în condițiile în care, sub guvernările lor, au murit cu zile oameni în spitale din cauza infrastructurii sanitare deficitare și a infecțiilor nosocomiale. Sub guvernările lor au alungat din țară cei mai buni specialiști din sănătatea, amăgindu-i și mințindu-i. Prin refuzul de a cheltui fondurile europene puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență, Guvernul PSD-ALDE încalcă articolul 34 din Constituția României care prevede că dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat iar statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice. 

Vă invităm, domnule Nasra, pe dumneavoastră dar și pe membrii și simpatizanții PSD-ALDE să semnați petiția alături de noi. Sănătatea nu are culoare politică. Nu știi când, unde și cum te lovește boala!", se arată în comunicatul de presă trimis de PNL Cluj redacţiei Ziua de CLUJ.

CITEŞTE ŞI:

Comenteaza