"Gata cu șantajul!" Alexa intră cu "buldozerul" în PSD Cluj. L-a revocat pe Lăpuşan, îi cere demisia lui Nasra

"Gata cu șantajul!" Alexa intră cu "buldozerul" în PSD Cluj. L-a revocat pe Lăpuşan, îi cere demisia lui Nasra

Proaspăt numit preşedintele interimar la PSD Cluj, Liviu Alexa taie primele capete în organizaţie. L-a schimbat pe Remus Lăpuşan din poziţia de lider al consilierilor judeţeni şi l-a provocat pe fostul preşedinte, Horia Nasra, să demisioneze, numindu-l "ipocrit". Iată cum răspunde "opoziţia" din PSD Cluj.

Numit ca preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PSD Cluj miercuri, Alexa a început deja reforma promisă premierului. "Atunci când doamna Dăncilă m-a chemat să îmi facă propunerea, mi-a spus <Liviu, ai o singură misiune imedată, sa ştergi toate blaturile şi înţelegerile transpartinice ale PSD-ului la Cluj, tot ce a împiedicat acest partid să respire>", declara Alexa, în seara în care a fost numit la şefia organizaţiei.

Primele decizii nu s-au lăsat aşteptate. Printr-un document postat pe pagina sa de Facebook, liderul social-democraţilor clujeni informează că a decis revocarea lui Remus Lăpuşan din funcţia de lider de grup al consilierilor judeţeni PSD şi înlocuirea sa cu Ioan Sălătioan.

Alexa începe reforma din PSD Cluj în forţă. Îl revocă pe Lăpuşan din funcţie şi îi cere demisia lui Nasra

Contactat de ZIUA de CLUJ, Remus Lăpuşan a declarat că nu poate vorbi pe marginea deciziei lui Alexa până nu discută cu colegii săi de partid din Consiliul Judeţean: "Nu pot comenta acest subiect pentru că îl voi discuta cu colegii consilieri judeţeni. În momentul respectiv veţi afla cum stau lucrurile".

Întrebat dacă se aştepta la această decizie, luată chiar a doua zi după numirea lui Alexa ca lider PSD Cluj, Remus Lăpuşan, la rândul său fost președinte al organizației, a răspuns sec: „Nu am discutat”.

Deputatul Horia Nasra, cel căruia Alexa i-a luat locul în fruntea pesediștilor din Cluj, spune că decizia noului președinte ar fi o răzbunare pentru că acestuia i-a fost respinsă aderarea la partid cu mai mulţi ani în urmă. 

"Este o decizie greşită şi este o răzbunare luată la cald, fără logică, fără raţionament. Din câte ştiu, domnul Alexa a mai încercat să intre în Partidul Social Democrat în urmă cu mulţi ani şi, având în vedere comportamentul lui public, ştiu că i-a fost refuzată adeziunea", a declarat deputatul, pentru ZIUA de CLUJ.

De asemenea, Alexa l-a "îndemnat" pe predecesor său să îşi dea demisia din partid şi de la Camera Deputaţilor, într-un schimb de replici acide purtat pe Facebook.

Răspunsul lui Liviu Alexa la postarea deputatului Horia Nasra: 

Alexa începe reforma din PSD Cluj în forţă. Îl revocă pe Lăpuşan din funcţie şi îi cere demisia lui Nasra

Horia Nasra a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că nu îl recunoaşte pe noul lider al organizaţiei judeţene nici ca președinte, nici ca și coleg de partid.

"Eu, în momentul de faţă, sunt un simplu membru de partid, sunt deputat. Nu domnul Alexa mi-a semnat recomandarea de înscriere în PSD şi nu domnul Alexa a muncit 12 ani în Partidul Social Democrat, aşa cum am muncit eu. Prin urmare, nu am ce alt răspuns să îi dau domnului Alexa pentru că nu îl recunosc nici ca preşedinte şi nici măcar de coleg. Nu poţi peste noapte să devii, din persoană care nu este afiliată unui partid politic, preşedinte de organizaţie judeţeană", a declarat Nasra.

Alexa, mesaj pentru contestatari: "Eu știu că la crâșmă se bea, la partid se muncește"

Pesediștii nemulțumiți de impunerea lui Alexa de către premierul Dăncilă în fruntea organizației clujene, s-au întâlnit pentru a analiza situație și a stabili un plan de acțiune. Întâlnirea "de taină" a ajuns și la urechile noului președinte, care le-a transmis nemulțumiților un mesaj pe Facebook:

"Proiectele pentru judetul Cluj, pentru municipiul Cluj-Napoca se fac LA PARTID, nu la Kilometrul 17 sau la alte restaurante mulse de Oleleu. Unii primari pesediști au uitat acest lucru. Eu știu că la crâșmă se bea, la partid se muncește. Pe față, cu creion și hârtie în mână.

Unii primari pesediști nu au mai făcut acest lucru.

Mânați de orgolii mărunte, UNII primari pesediști din Cluj șantajează de ani de zile conducerile naționale că pleacă, ca fac non-combat.

Gata cu șantajul deputatului X care șantajează în Parlament cu votul său propriul partid care l-a pus acolo!

Gata cu șantajul primarului Y care a fost varză la 26 mai, luând-o în freză de la USR și PNL, care amenința cu non-combat la Cotroceni pentru Dăncila! Ce non-combat, nene, că în iunie 2020, dacă nu muncești acum, te scoate istoria din timpul politic cu un șut în fund?

Cine vrea să muncească pentru PSD să o facă, cine nu, să plece în Burundi sau la ProTradamia sau unde or vrea.

Organizație în implozie? Care organizație la Cluj-Napoca? Ea nu există, blaturile au ucis PSD pe municipiu!

Un lucru e sigur. Ador situațiile dificile. Mă încarcă. Oricât de dificil ar fi un obiectiv, până nu îl ating, nu am somn.

Ca dovadă, am deja o listă cu 50 de tineri ce vor să se înscrie în PSD Cluj" , a scris Liviu Alexa, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza