Geoană: Ciolacu mi-a propus la mine în birou să candidez la Președinție susținut de PSD

Geoană: Ciolacu mi-a propus la mine în birou să candidez la Președinție susținut de PSD

Mircea Geoană a declarat luni seara la Digi24 că premierul Marcel Ciolacu a mers la el în birou să-i propună să candideze la Președinția României susținut de PSD.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO se află pe primul loc în sondaje în ce priveşte preferinţele românilor la funcţia de preşedinte al României. Geoană, a dezvăluit luni seara, la Jurnalul de Seară, la Digi24, că Marcel Ciolacu și liderii PSD s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze la Președinția României susținut de PSD.

"Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României.

Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde sunt 65% participare pentru președinte, românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană. 

Mircea Geoană spune că el a fost dat afară din PSD, un partid pe care l-a slujit cu bună credință. "Am fost dată afară dintr-un partid pe care l-am slujit cu bună credință. Cine știe, poate, vorba românului: un șut undeva e un pas înainte. Cred că anii în care nu am făcut politică militantă mi-au făcut foarte mult bine, detox de politică. Sunt un om mai liniștit, mai puternic, mai determinat, dar în cele din urmă ei știu foarte bine chestia asta", a mai adăugat Geoană.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, surprins de faptul că PSD nu a discutat cu Mircea Geoană despre prezidențiale: „Nu am nicio explicație”

Comenteaza