George Simion, ales unicul preşedinte al AUR / Va candida la Președinția României?

George Simion, ales unicul preşedinte al AUR / Va candida la Președinția României?
| Foto: playtech.ro

George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, el primind 784 de voturi la Congresul de duminică al partidului, în timp ce contracandidatul său, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi.

Potrivit rezultatelor anunţate în urma scrutinului intern, la Congresul AUR au fost distribuite 832 de buletine de vot, tot atâtea regăsindu-se în urne. În urma numărării buletinelor, s-a constatat că 822 voturi au fost valabil exprimate, 10 voturi fiind nule. 

Astfel, George Simion a primit 784 de voturi, în timp ce Dănuţ Aelenei a avut 38 de voturi. 

După anunţarea rezultatului votului, el a anunţat că îşi propune „debarcarea” preşedintelui Klaus Iohannis până la sfârşitul lunii mai, în urma campaniei declanşate de partid, relatează news.ro.

Simion a făcut referire, în discursul de final, şi la ceea ce a numit „războiul româno-român” care are loc „în interiorul ţării” şi despre care spune că „trebuie oprit de urgenţă”; arătând că este nevoie de o reconciliere naţională, dar nu cu cei care au „furat” România.

George Simion a anunţat de asemenea „formula” în care AUR va candida la alegerile preconizate pentru decembrie 2024, el arătând că în al doilea tur de scrutin candidatul susţinut de AUR „va fi ales de către toţi românii, prin vor deschis, pe model occidental”.

Liderul AUR a a explicat că în luna mai 2023 „toţi românii vor fi aşteptaţi să îşi aleagă favoritul” dintre cei care se vor înscrie la alegerile preliminare. 

El spune că „dezbaterile prezidenţiale” vor începe din 16 mai anul acesta

„Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid, bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face”, a mai spus liderul AUR. 

Comenteaza