Gest inedit, la Cluj. Reprezentanţii secţiilor de votare au primit bomboane anti-stres, anti-somn şi calmante

Gest inedit, la Cluj. Reprezentanţii secţiilor de votare au primit bomboane anti-stres, anti-somn şi calmante
| Foto: Mediafax

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a pregătit bomboane anti-stres, anti-somn şi bomboane calmante membrilor secţiilor de votare care vor aduce sacii cu voturi. Este a doua iniţiativă inedită a BEJ Cluj, după cea cu tichetele roşii sau verzi la preluarea proceselor verbale.

Reprezentanţii BEJ Cluj au declarat, duminică, presei, că prin oferirea de bomboane s-a dorit „îndulcirea” timpilor de aşteptare la predarea materialelor electorale – procese verbale cu rezultatele votului şi sacii cu buletinele de vot.

„Am pregătit pentru duminică seara bomboane anti-stres, anti-somn şi bomboane calmante pe care le vom împărţii membrilor secţiilor de votare care vor aduce la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca materialele electorale - procesele verbale cu rezultatele votului, sacii cu voturi, tabletele etc. Sunt bomboane cu cafea, contra somnului, sau cu gust de eucalipt, cu efect anti-stres, dar şi bomboane calmante cu lapte şi caramel. Este o acţiune gândită ca recompensă pentru cei care au stat ore întregi în secţiile de votare şi care sunt obosiţi. Ne-am gândit să le îndulcim acestora timpii de aşteptare la predarea materialelor electorale”, au spus reprezentanţii BEJ Cluj.

Aceştia au dat asigurări că au pregătit suficiente bomboane astfel încât să ajungă pentru cele aproximativ 2000 de persoane care sunt aşteptate la Casa de Cultură a Studenţilor, câte 3 din fiecare din cele 664 de secţii de votare deschise în judeţul Cluj.

Prima iniţiativă inedită a BEJ Cluj a vizat predarea proceselor verbale după vot cu tichete roşii sau verzi, pentru evitarea cozilor. Reprezentanţii secţiilor de votare cu procese verbale care conţineau erori au primit, în primul tur, tichete roşii când s-au prezentat la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca pentru predare, iar cei cu procese verbale corecte au primit tichete verzi şi au intrat separat.

Comenteaza