Gheorghe Șimon, PSD Cluj: "Există o furăciune de candidați din partea altor partide"

Gheorghe Șimon, PSD Cluj: "Există o furăciune de candidați din partea altor partide"
| Foto: digi24.ro

PSD Cluj nu și-a stabilit până în acest moment candidații pentru alegerile locale din septembrie, dar coordonatorul filialei social-democraților din județul Cluj spune că alte partide încearcă să-i racoleze pe primarii în funcţie.

„Nu am stabilit deocamdată candidații pentru Primăria Cluj-Napoca sau pentru președinția Consililului Județean Cluj. Urmează să luăm o decizie, pentru că mai avem de stabilit candidați și în teritoriu. Aceștia sunt pașii conformi într-o campanie electorală normală”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ deputatul de Maramureş Gheorghe Șimon, desemnat coordonator al filialei Cluj a PSD.

„Există o presiune politică mare pe candidații noștri și există o furăciune din partea altor partide. Chestiuni certe nu am, din partea niciunui primar, doar discuții deocamdată. Obiectivul PSD Cluj la alegeri este să ne batem la Președinția Consiliului Județean Cluj și să încercăm să ne păstrăm ce am dobândit acum 4 ani la Cluj”, a mai precizat deputatul.

Liberalii, luaţi în colimator

După ce doi primari importanţi ai PSD din județul Cluj au făcut trecerea către PNL, Cristian Matei la Turda şi Costan Morar la Dej, social-democrații se tem că acest lucru se va întâmpla și cu alți aleşi ai partidului.

„Alin Tișe face presiuni pe primarii PSD. Simte că își pierde supremația în teritoriu și de aceea tot încearcă astfel de racolări. Primarii spun că se mai gândesc, că propun alte soluții, poate chiar independeți, toate din cauza acestei vânători a lui Tișe”, a menționat Gheorghe Șimon.

Şimon: Fără congres online în PSD

„Este normal să existe un congres PSD pentru a se clarifica funcția lui Marcel Ciolacu (Președinte interimar PSD), dar după cum se vede că evoluează pandemia se pare că vom mai sta în interimat. Doar online s-ar putea face, dar eu sunt adeptul unui congres fizic.

Oricine își dă seama că astăzi este imposibil de ținut un astfel de eveniment, cu delegați la congresul partidului. În primul rând, legea nu permite”, a mai adăugat liderul PSD Cluj.

Comenteaza