Giuliani spune că a fost plătit pentru a face lobby în România

Giuliani spune că a fost plătit pentru a face lobby în România

Publicaţia Politico.eu îl citează, marţi, pe Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, care spune că a primit un onorariu pentru a transmite scrioarea autorităţilor române, iar aceasta se bazează pe un raport al fostului director FBI, Louis Freeh.

"Ei îmi plătesc onorariul", a spus Rudolph Giuliani, citat de Politico.eu.

Politico.eu notează că avocatul preşedintelui american Donald Trump a fost plătit de o firmă globală de consultanţă când a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedintelui Iohannis prin care cerea verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Giuliani, care îl reprezintă public pe liderul de la Casa Albă, a declarat pentru site-ul Politico.eu că scrisoarea sa "se bazează pe un raport revizuit" de fostul director FBI, Louis Freeh, care în prezent deţine o firmă globală de consultanţă numită Freeh Group International Solutions.

Acesta nu a menţionat cu cât a fost plătit, însă a sugerat că toate întrebările ar trebui redirecţionate companiei Freeh Group. Reprezentanţii firmei de consultanţă nu au răspuns, mai scrie Politico.

O reacţie a venit şi din partea Departamentului de Stat.

„România a făcut progrese considerabile în ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi aplicarea eficientă a legii (...) Încurajăm România să meargă în continuare pe acest drum”, se arată într-un răspuns al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, pentru The Guardian.

Cotidianul notează că, în acest fel, Departamentul de Stat se distanţează de scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani autorităţilor din România.

În scrisoarea trimisă săptămâna trecută de avocatul lui Donald Trump autorităţilor din România sunt contestate abuzurile din justiţie şi se cere o analiză a protocoalelor secrete. Giuliani spune că e nevoie de o comisie de judecători internaţionali care să facă o analiză corectă şi că trebuie identificaţi magistraţii care sunt vizaţi de dosarele DNA.

Scrisoarea a ajuns la preşedintele Klaus Iohannis, dar şi la şefii celor două Camere ale Parlamentului şi la biroul Vioricăi Dăncilă.

Etichete
Comenteaza